Dış ilişkilerde dünyanın değişik bölgelerindeki ülkelerin şehirleri ile “Kardeş Şehir” anlaşmaları ile bağlar kuran Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Karadağ’ın Cetinje kentinden sonra bu kez de Kotor şehri ile kardeş şehir oldu. Karadağ’ın Kotor şehri Belediye Başkanı Ms. Maja Catovic ve belediye meclis üyelerinden oluşan bir heyet, iyi niyet anlaşması imzalamak üzere Gaziantep’e geldiler.

3 YILLIK DOSTLUK

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleşen imza töreninde açıklamalarda bulunan Başkan Dr. Asım Güzelbey, “Kotorla Gaziantep belki mesafe olarak oldukça uzak görülebilir. Ama aşağı yukarı 3 yıldır başlayan dostluğumuz ve ilişkimiz var. Gördük ki birbirimize çok yakınız ve bu çevrede de daha önce biz Kotor’u ziyaret etmiştik daha sonra kendileri buraya gelmişlerdi. Bugün de bir işbirliği anlaşması için burada toplanmış bulunuyoruz. Bu bizim için gerçekten çok büyük bir mutluluk. Bugüne kadar birçok işbirliğimiz, kardeş şehir projemiz vardı bugün herhalde sonuncusunu yapıyoruz. Sonuncusunu güzel Kotor şehriyle yapmak da bizim için çok büyük bir mutluluk. Ülkemize şehrimize ve Kotor’a hayırlı olsun diyorum” ifadelerini kullandı.

HER ALANDA KARDEŞLİK

Kotor Belediye Başkanı Ms. Maja Catovic de, “Ben ve ekibim bu güzel Gaziantep şehrinde bulunmaktan son derece mutluyuz. Bu yapmış olduğumuz anlaşmayla birlikte bundan sonraki iş birliğimizde sanayi, ticaret, kültür ve spor alanlarında da devam ettirmeyi umuyoruz” diye konuştu.

NAKIBOĞLU: DEĞERLENDİRECEĞİZ

Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Cahit Nakıboğlu ise, sosyal, kültürel ve ekonomik alanda Gaziantep ve Kotor şehirlerinin daha fazla iş birliği yapması gerektiğini belirtti. Şehirlerin kalkınması açısından bu iş birliği anlaşmaları son derece önemli olduğunu belirten Nakıboğlu, Gaziantepli sanayicilerin bu fırsatı değerlendireceklerini kaydetti.

BARTIK: GÜZEL BİR ÜLKE

Ticaret Odası Başkanı Eyüp Bartık da, daha önce Kotor’a Başkan Dr. Asım Güzelbey ile birlikte gittiklerini ve burayı çok beğendiklerini belirtti. Bartık, “Zaten oradaki iş imkânlarını gördük ve değerlendirdik. Sonrasında Türk başkonsolosluğumuzu ziyaret ettik. Orada ataşemizle konuştuk ve birçok fikirleri paylaştık. Kotor’dan sürekli özelleştirmeler ve yeni iş fırsatı bilgileri tarafımıza ulaşıyor. Daha önceden de biz bu ülkelere yabancı değiliz. Yugoslavya zamanında batı Avrupa’ya çok geçiş yaptık. Coğrafi konumunu biliyoruz. Akdeniz’e ve oradan Avrupa’ya açılan kapı konumunda, bu durumları değerlendirip mutlaka orada olacağız” değerlendirmesini yaptı.

TANER NAKIBOĞLU: EĞİTİM İLİŞKİSİ ÖNEMLİ

Zirve Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Taner Nakıboğlu da, eğitim alanında Karadağ ve Kotor ile ilişkiler kurmak istediklerini belirtti. Türkiye’nin artık yabancı öğrenci alımlarında daha kolaylık yaptığını ve bu açıdan üniversitelerinde şuanda 40’ın üzerinde yabancı uyruklu öğrencinin bulunduğunu belirten Nakıboğlu, bu vesile ile Karadağ ile de yabancı öğrenci anlaşması yapabileceklerini dile getirdi.

KATILIM YOĞUNDU

Karşılıklı hediyeleşmelerin yapıldığı imza törenine Montenegro Milletvekili, Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Cahit Nakıboğlu, Ticaret Odası Başkanı Eyüp Bartık, Ticaret Borsa Odası Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, Zirve Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Taner Nakıboğlu ve misafirler katıldı. HABER MERKEZİ