Eskişehirspor’u net skorla deviren Gaziantepspor için kara göründü.. Tehlike bölgesinden biran önce kurtulmak isteyen kırmızı siyahlı takım, renktaşı Eskişehir karşısında güzel bir futbol sergilerken, ilk yarıda attığı gollerle puanını 35 yapan galibiyeti aldı..

Spor Toto Süper Lig'in 27. haftasında sahasında 5 haftadır kazanamayan Eskişehirspor'u 2-0'lık skorla mağlup edip, küme düşme hattından uzaklaştı. Gaziantepspor'un gollerini 26. dakikada Haris Medunjanin ve 37. dakikada Cenk Tosun kaydetti.

Gaziantepspor bu sonuçla puanını puanını 35'e yükselterek düşme hattında uzaklaştı ve rahat bir nefes aldı. Eskişehirspor ise bu mağlubiyetin ardından 36 puanda kaldı.

Gaziantepspor gelecek hafta başkentte Gençlerbirliği'ne konuk olacak. Eskişehirspor ise kendi sahasında Sivasspor'u konuk edecek.

ESKİŞEHİR'DAN HIZLI BAŞLANGIÇ

Karşılaşmaya Gaziantepspor temkinli ve kontrollü başladı ancak kalesinde ilk 10 dakikada 3 pozisyon verdi. Eskişehirspor bu pozisyonları Kamara, Mehmet Güven ve Akaminko ile değerlendiremedi. Bu baskının geçmesinin ardından Gaziantepspor daha dengeli bir oyun oynamaya başladı ve orta sahada yaptığı paslarla kontrolü eline aldı.

10 dakikalık şok bir oyunun ardından Gaziantepspor rakip kalede etkili olmaya başladı. Cenk Tosun'la ilk pozisyonuna giren Gaziantepspor, orta sahasının alanı iyi daraltması ve birbirine yakın oynaması sayesinde daha derli toplu bir görüntü çizmeye başladı.

MEDUNJANIN ATTI, CENK FİŞİ ÇEKTİ

Deplasmanda son 5 maçtır kaybetmeyen Eskişehirspor'a karşı Gaziantepspor, Haris Medunjanin'in ceza sahası dışından attığı golle 21. dakikada, 1-0 öne geçti. Gaziantepspor bu golün ardından oyundaki disiplini kaybetmezken, daha coşkulu oynamaya başladı. Eskişehirspor oyunu dengeleyip, pozisyon da bulmaya başladıktan sonra tartışmalı bir pozisyonun ardından Cenk Tosun'un ayağından bulduğu golle 37. dakikada 2-0 öne geçti. Pozisyon sırasında topu kaptıran Alper Potuk, kendisine faul yapıldığı gerekçesiyle hakeme itiraz etti. Aradığı golleri bulan ve rahatlayan Gaziantepspor, temkinli oyunuyla devreyi 2-0 önde tamamlamayı başladı.

STAT: Kamil Ocak

HAKEMLER: Mustafa İlker Coşkun **, Muharrem Yılmaz **, Mustafa İspiroğlu **

GAZİANTEPSPOR: Karcemarskas ***, Şenol ***, Medunjanin ***, Bekir ***, Sernas *** (Kecojevic dk. 85 ?), Kemal ***, Serdar ***, Cenk *** (Kouehama dk. 75 *), Augustin ***, Taşkın ***, Figueiredo *** (Traore dk. 42 **),

YEDEKLER: Özden, Turgut, Serdar, Oktay

TEKNİK DİREKTÖR: Bülent Uygun

ESKİŞEHİRSPOR: Boffin **, Diego *, Dede **, Alper *, Mehmet *, Erkan * (Özgür dk. 77 ?), Kamara **, Necati **, Jerry **, Servet * (Veysel dk. 59 *) , Causic * (Nuhiu dk. 46. **)

YEDEKLER: Kayacan, Mrkela, Serol, Osman

TEKNİK DİREKTÖR: Ersun Yanal

GOLLER: Medunjanin (dk. 26), Cenk (dk. 37) (Gaziantepspor)

SARI KARTLAR: Serdar, Sernas, Karcemarskas (Gaziantepspor), Alper, Necati (Eskişehirspor)

MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)

4. dakikada gelişen Eskişehirspor atağında ceza sahası dışında topla buluşan Mehmet Güven’in kaleye çektiği sert şut az farkla üsten auta çıktı.

12. dakikada gelişen Gaziantepspor atağında ceza sahası içinde topla buluşan Cenk’in kaleye çektiği şutu, kaleci Boffin ayağıyla kurtararak kornere gönderdi.

26. dakikada gelişen Gaziantepspor atağında ceza sahası içinde topla buluşan Medunjanin’in sert şutunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu. 1-0

33. dakikada gelişen Gaziantepspor atağında sağ kanattan topla ilerleyen Serdar, ceza sahasına orta yaptı. Serdar’ın ortasına hareketlenen Cenk’in gelişine çektiği şut az farkla üsten auta çıktı.

37. dakikada gelişen Gaziantepspor atağında orta sahadan aldığı topla ceza sahasına giren Cenk, önündeki oyuncuyu da çalımladıktan sonra kaleye çektiği sert şutunda top ağlara gitti. 2-0

MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)

52. dakikada Bekir’in ceza sahasının dışında kullandığı serbest vuruşu kaleci Boffin kornere çeldi.

56. dakikada Diego’nun ceza sahasının dışında kullandığı serbest vuruşta kaleci Karcemarskas topu yumrukladı.

59. dakikada gelişen Eskişehirspor atağında ceza sahasının dışında topla buluşan Servet’in kaleye sert şutu az farkla yandan auta çıktı.

73. dakikada gelişen Gaziantepspor atağında ceza sahası dışında serbest vuruşu kullanan Bekir’in vuruşunda top kaleci Boffin’in kucağında kaldı.

80. dakikada gelişen Eskişehirspor atağında ceza sahası içine yapılan ortaya hareketlenen Necati’nin kafa vuruşu az farkla yandan auta çıktı.