Beykent TOKİ Evliya Çelebi İlkokulunda geçtiğimiz günlerde 10 yaşındaki 4. sınıf öğrencisi Hasan Tamer Kurt'un ölümüne neden olan ekşi (nohut tozu) Gaziantep İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün harekete geçmesiyle birlikte tüm okul kantinlerinden kaldırıldı.Ökkeş Özekşi'nin Haftaya Bakış Köşesinde gündeme getirdiği, minik öğrencinin ölümüne neden olan ekşiyle ilgili uyarısı üzerine Gaziantep İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü okul kantinlerini denetime aldı.

Gaziantep İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Karayılan, kantinleri denetlediklerini, çocuğun ölümüne neden olan ekşi ürününü toplattıklarını söyledi. Müdür Karayılan, "Talimat verdim. Bu ürünü toplatıyoruz, satışı yasaklandı" dedi.

2014 yılında 356 kantinde denetim yaptıklarını, uygun olmayan kantinlerle ilgili yasal işlem yapıldığını hatırlatan Karayılan, "Bu sene 105 kantinde denetim yaptık. Önceki gün yeniden kantin denetimlerine başladık ve 10'un üzerinde kantinde denetim yaptık. Okul kantinlerinde denetimlerimiz sürüyor" dedi. Haber Merkezi