Kudret narı suyunun pankreas kanseri riskini azaltabileceği belirlendi.

Colorado Üniversitesinden bilim adamlarının araştırması, kudret narı suyunun pankreas kanseri hücrelerinin enerji kaynağını (glikoz) keserek ölmesini sağladığını gösterdi.
Araştırmacılardan Rajesh Agarwal, 3 yıl önce kudret narı özünün meme kanserinde etkili olduğunun görüldüğünü, bu çalışmayla bir adım daha atarak, özellikle Asya ülkelerinde tüketilen kudret narı suyunun pankreas kanserine de umut ışığı olabileceğini belirlendiklerini bildirdi.
Kudret narının Çin ve Hindistan'da geleneksel tıpta tip 2 diyabetin tedavisinde kullanılmasından yola çıkan Agarwal ve ekibi, fareler üzerindeki araştırmada, kudret narı suyu ile beslenen hayvanların pankreas kanserine yakalanma riskinin yüzde 60 az olduğu sonucuna vardı.
'Carcinogenesis'' dergisinde yayımlanan araştırma sonuçlarının, pankreas kanserinin tedavisi için yeni ilaçların geliştirilmesine ışık tutabileceği belirtildi.
Kudret narı (Momordica charantia), kabakgiller (Cucurbitaceae) familyasından tropik iklim bölgelerinde yetişen gıda ve ilaç olarak kullanılan bitki türü.
Bitki, Asya, Karayip Adaları'nda, Amazon havzasında, Doğu Afrika'da doğal olarak yetişiyor.