GASKi Genel Müdürü Hüseyin Sönmezler, çarpık kentleşme nedeniyle Gaziantep'in yüzde 70 altyapısının çok sağlıklı olmadığını söyledi. Sönmezler, "İbrahimli'de bile sıkıntı var. Özellikle de yağmur suyu ile kanalizasyonun birlikte olması ciddi bir handikap" dedi. Sönmezler, 500 Milyon TL'ye malolacak, Düzbağ Projesi'nin inşaatına ise 2016 yılında başlamayı planladıklarını söyledi.

ŞEHRİN YÜZDE 70'İNDE SIKINTI VAR

Hüseyin Sönmezler, çarpık kentleşme nedeniyle Gaziantep'in yüzde 70 altyapısının çok sağlıklı olmadığını söyledi.

'Kentsel dönüşüm bizim altyapımızı da rahatlatacaktır' diyen Sönmezler, "Hem içmesuyu, hem yağmur hem de kanalizasyonu akıllı dokunuşlarla işlevsel hale getireceğiz. İbrahimli'de bile sıkıntı var. Şehrin yüzde 70'inde sıkıntı var. Özellikle yağmur suyu ile kanalizasyonun birlikte olması ciddi bir handikap. Son yağışlarda aldığımız tedbirlerle sıkıntı yaşanmadı. Akıllı dokunuşlarla belli bir noktaya getirdik. Önümüzdeki süreçte altyapı belli bir noktaya getirdiğimizde sıkıntı yaşanmayacak" diye konuştu.

DÜZBAĞ PROJESİ 500 MİLYON TL'LİK YATIRIM

Düzbağ Projesi'nden de bahseden Sönmezler, "Bu projesi biz üstleniyoruz. 2015 proje yılı, 2016 yılı itibariyle kaynak arayışı ve inşaata başlamayı planlıyoruz. Düzbağ projesi barajla birlikte 1 milyon TL'ye aşan bir rakam. İçmesuyu isale hattı 500 milyon TL. Sadece boru maliyeti 300-350 milyon TL" dedi.

1 MİLYON METREKÜP SU GELDİ

Gaziantep'in içmesuyu ile ilgili sıkıntısının olmadığını da dile getiren Sönmezler, şunları söyledi:"İçmesuyu havzasıyla ilgili müjdeli haberler var. Son yağmurlar nedeniyle havzaya 1 milyon metreküp su geldi. Bu havzaya gelen su ile birlikte Çataltepe'den havzalar arası yaptığımız transferdeki pompaları durdurduk, Mizmilli'deki 3 kuyuyu 2'ye düşürdük. Şu anda hem yağışlar hem de sulama mevsimi olmaması nedeniyle Gaziantep'in içmesuyu ile ilgili sıkıntısı yok. Zaten yaz aylarında bile herhangi bir kesinti yapmamıştık. Havzamıza çok güzel su geliyor. Yeni kuyulardan sular çıkıyor."

Sönmezler, İlçelerin de fizibilite içmesuyu projelerini yaptırdıklarını belirtti.

Meral KINACILAR