Makarna, Bulgur, Bakliyat ve Bitkisel Yağlar Tanıtım Grubu, M.Surur Aydın başkanlığında Kanada’da düzenlenen Sial Canada 2015 Fuarı’na katılan MBTG katılımcıların büyük ilgisiyle karşılaştı. Grubun Türk aşçı ekibi, fuar süresince bitkisel yağlar ile bulgur, makarna ve bakliyat ürünlerinden oluşan ve sürekli değişen bir menü çerçevesinde hazırladığı yemekleri ziyaretçilere ikram ederken Türk yemeklerine ilgi dikkat çekti.

ÖNEMLİ BİR PAZAR

MBTG Başkanı Surur Aydın Kanada’nın kendileri için gelecekte önemli bir Pazar olabileceğini fuar süresince edindikleri gözlemlerin bu yönde olduğunu ifade ederek “Dünyanın bir çok ülkesinde olduğu gibi Kanada’da da MBTG standı en çok ilgi gören stantlar arasındaki yerini aldı. Aşçılarımız tarafından hazırlanan bir birinden lezzetli yemeklerle tanışan gerek Kanada’lılar gerekse farklı ülkelerden gelen konuklar ürünlerimizi çok sevdi. Bunun yanında ürünlerimizin tanıtımlarının yer aldığı İngilizce broşürlerimiz vasıtasıyla da tanıtım hizmetleri gerçekleştirilmiştir. Fuar süresince MBTG standına olan ilgi görülmeye değerdir" dedi.

GÖRÜŞ ALIŞVERİŞİNDE BULUNDUK

Aydın, "Fuarda Türkiye’den toplam 4 firma ve 3 tanıtım grubu katılımcı olarak hazır bulunmuştur. Fuar kapsamında, MBTG temsilcilerimiz, Toronto Başkonsolosumuz Ali Rıza Güney'in organize ettiği tanışma toplantısına katılmışlardır. Toplantıda gıda ithalatçılarıyla görüşmeler yapılmış, Toronto pazarındaki payımızı artırmaya yönelik bilgi alışverişinde bulunulmuştur. Kanada’nın önümüzdeki dönemde ihracatımızda önemli yer tutması beklenmektedir. Bu konuda Tanıtım Grubumuzun oynayacağı en önemli rolün kaliteli üretimimizin önemli pazarlarda layıkıyla tanıtılması olduğu görülmektedir" diye konuştu. HABER MERKEZİ