Gaziantep Üniversitesi öğrencilerinin başlattığı "Kan Kardeşim Projesi" kapsamında, Onkoloji Hastanesi'nde tedavi gören lösemili çocukların kan ihtiyaçları karşılanıyor.

"Kan Kardeşim Projesi" GAÜN Yabancı Diller Yüksekokulu'nda öğrenim gören bazı öğrencilerin, öğretmenleri Deniz Durdu ve Nurten Utar'a, özellikle Onkoloji Hastanesi'nde tedavi gören kanserli çocuklar için bir şeyler yapmak istediklerini iletmeleriyle başladı.

ÇOK SAYIDA BAŞVURU OLDU

Durdu ve Utar'ın yönlendirmesiyle yetkililerle iletişim kuran gençler, hastanede yatan çocukların tedavisi için gerekli kan ve kan ürünlerini bulmakta zorluk çekildiğini öğrenince "Kan Kardeşim Projesi"ni başlattı. Projenin başlangıcında 12 olan öğrenci sayısı, çalışmaların duyulmasıyla 500'ü aştı. Genç öğrenciler, "kan kardeşleri" çocuklar için doğum günü kutlaması, Karagöz-Hacivat gösterisi gibi çeşitli etkinlikler düzenliyor.

ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ

GAÜN Yabancı Diller Yüksekokulu'nda okutman olarak görev yapan Deniz Durdu, öğrencilerin dönem başında kendisine, Onkoloji Hastanesinde tedavi gören çocuklar için bir şeyler yapmak istediklerini ilettiğini söyledi.

SAYI ARTIYOR

Proje sayesinde Onkoloji Hastanesi'nde tedavi gören çocukların kan ihtiyaçlarının karşılandığını vurgulayan Durdu, şunları söyledi: "Bize Onkoloji Hastanesi'nin pediatri biriminden bilgi geliyor. Şu anda sadece çocuklara yönelik çalışıyoruz. Bize başvuran olduğunda kim olursa olsun yardımcı olmaya çalışıyoruz. Gerekirse yetişkinlerin kan ihtiyacı için de daha geniş çaplı bir çalışma yapabiliriz. Burada tamamen gönüllülük esası var. Çalışmalarımız duyuldukça sayımız artıyor." AA