Uluslararası Polis Birliği Türkiye Başkanlığı Gaziantep Şubesi koordinatörlüğünde ve Türk Kızılayı Gaziantep Şubesi organizesinde ‘Kan Bağışı Kampanyası’ düzenlendi. Emniyet Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen ‘Kan Bağış Kampanyası’nın 3 gün süreceği ve Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü polis teşkilatı, eş ve çocukları ile sivil vatandaşların kan bağışında bulunacağı öğrenildi.

HERKESİN İHTİYACI VAR

Gaziantep İl Emniyet Müdürü Ali Gezer kampanya ile ilgili açıklama yaparak şunları söyledi:“Türk polis teşkilatı bünyesinde faaliyet gösteren Uluslararası Polis Birliği Türkiye Başkanlığı Gaziantep Şubesi mensuplarımızın başlatmış olduğu bir kampanya. Kan ihtiyacının ne zaman, nerede ne kadar lazım olacağını bilemeyiz. Ülke olarak Gaziantep olarak çok hareketli trafik sirkülasyonun çok olduğu düşünüldüğünde ilimizin her zamankinden daha fazla bu kana ihtiyacı olduğu bir gerçek.”

HASTANELERE TESLİM EDİYORUZ

Gaziantep’te 2006 yılında 12 bin ünite kan bağışı aldıklarını ama 2014 yılında ise 142 bin ünite kan almayı hedeflediklerini belirten Türkiye Kızılay Derneği Bölge Müdürü Serdar Doğru ise, “18-65 arası sağlıklı bireyler kan verebilir. 2006 yılında 12 bin kan bağışı almıştık. 2014 yılında 8 yıl geçtikten sonra 142 bin ünite kan bağışı alacağız. Yani 130 bin ünite bir ek oldu. Hastalarımız bu ürünleri alıyor. Hasta yakınlarımızda emniyetimize, askeriyeye veya öğrenci yurtlarına giderek kan aramıyorlar. Bunların hepsi sağlanıyor. Aldığımız kanları testlerden geçiriyoruz ve hastanelere teslim ediyoruz” dedi. İHA