Demokrasi meydanında Gaziantep Kızılay Kan Merkezi tarafından açılan ‘Kan Bağış Standıı’ yoğun ilgi görüyor. Gaziantep genelinde beş stand halinde faliyet gösteren kızılay yetkilileri, kan toplama işleminin devam edeceğini söyledi.

Gaziantep Türk Kızılayı Kan Bağışı Merkezi doktoru Mehmet Akıncı kan bağışının önemli olduğunu söyledi. Akıncı" Burada kimin hasta olacağını bilemeyiz. Bu yüzden hastaların ihtiyacını karşılamak için bugün bir başkasına yarın bana düşüncesiyle kan bağışlarını alıyoruz. Kan verdiğinde vücut fazla kanı atıyor. Ölçüm, nabız, tansiyon ölçülüyor kişi kan bağışına uygun mu, değil mi? ona göre kan alıyoruz” dedi.

KAN BAĞIŞI İYİ

“Gaziantep genelinde ise ayda ortalama 250 ünite kan bağışı alınıyor” diyen Akıncı, “Bu durum aydan aya değişiyor. Kan bağışına bütün halkın duyarlı olmasını istiyoruz. Kan ihtiyacı bir sürekliliktir. Bu yüzden herkesin düzenli kan bağışında bulunması gerek. Elimizde yeterince kan olmayınca hastanelere kan gönderemiyoruz, ameliyatlar ertelenebiliyor. Erkekler yılda 4, bayanlar ise 3 defa kan bağışında bulunabilir. Kan bağışında bulunan bir kişi 50-60 gün sonra tekrar kan bağışında bulunabilir düzenli olarak kan bağışı yapan biri ise 3 ayda bir kan bağışında bulunur" şeklinde konuştu.

SAĞLIĞIM İÇİN KAN VERİYORUM

Kan bağışında bulunan vatandaşlardan Bilal Enes kan bağışının faydalı birşey olduğunu belirterek, “Kan bağışı faydalı birşey sağlığım için, hastalara şifa için, insanlara yardımcı olmak için kan bağışında bulunuyorum. Bu bağışların bilincinde olalım. Kan bağışına karşı herkesi duyarlı olmaya çağırıyorum" dedi. HALUK ŞAHİN