Gaziantep Kamyoncular Odası’nın çiçeği burnunda başkanı Cengiz Polat, kamyoncuların sıkıntılarını anlattı. Ressan Tabur’un 43 yıllık başkanlığının ardından görevi devralan Polat, "En büyük sıkıntımız kamyoncuların Mesleki Yeterlilik Belgesi'ni almakta yaşadığı sorun" dedi. Polat, yeni seçilen belediye başkanından da kamyoncuların araçlarını park edebileceği bir park alanı konusunda da talepleri olacağını söyledi.

SRC BELGESİ ALMANIN ŞARTLARI ÇOK ZOR

Polat, Kamyoncuların en büyük sıkıntısının SRC almakta yaşadığı zorluklar olduğunu ifade ederek, "Gaziantep’teki kamyoncuların büyük çoğunluğu ilkokul ya da ortaokul mezunu insanlar. Lise mezunu olan da var. Bu mesleki yeterlilik belgesi olan SRC belgesini almak için yapılan sınavlar çok zor. Arkadaşlarımız defalarca sınava girmelerine rağmen bu belgeyi alamıyorlar. Böyle olunca da belgesi olmadığı için çok büyük cezalar yiyorlar. Karayolları ayrı, trafik polisleri ayrı ceza yazıyor SRC belgesi olmayan arkadaşlarımıza bizim en büyük sıkıntımız budur’’ dedi.

BÜYÜK CEZALAR ÖDÜYORLAR

SRC belgesinin verilmesinde kolaylık sağlanmasını istediklerini ifade eden Polat, "Bu belgeyi alamayan arkadaşlarımızın tamamı yıllardır şoförlük yapan insanlar kamyon kullanmaya yeterli ehliyetleri de var. Kamyonculuk yapan insanlara bu belge layık görülmüyorsa bu insanlara ehliyetler neden veriliyor? Sınavlarda bizim arkadaşlarımızın bilebileceği sorular sorulmuyor. İnanın bu sınava giren kamyonculardan yüzde biri bile bu belgeyi alamıyorlar. Sonra karayolları ayrı, trafik ayrı ceza yazıyor belge olmadığı için öyle azda değil her defasında yaklaşık bin lira ceza ödüyor şoförler zaten mazot fiyatları almış yürümüş üstüne birde bu cezaları ödüyoruz. Bu mesleği yapanlara ekmek parası bile kalmıyor. Biz sesimizin duyulmasını bu konuya çözüm getirilmesini istiyoruz’’ diye konuştu

BELEDİYEDEN PARK YERİ TALEP EDECEĞİZ

Kamyoncuların araçlarını park edebileceği, kendilerine özgü bir garaj, bir park yeri olmadığından yakınan Polat, en kısa zamanda yeni belediye başkanı Fatma Şahin’den bu konuda yardım isteyeceklerini ifade ederek, "Bizim arkadaşlarımız evlerine geldiğinde kamyonlarını mahallelerine götürüyorlar. Bu, hem zaten dar olan sokaklarda ulaşımı engelliyor hem de görüntü kirliliğine neden oluyor. Daha da önemlisi hırsızlık olayları çok oluyor. Adam mahallesine park ediyor kamyonunu hırsızlar gelip arabanın mazotunu çekiyorlar. Zaten kıt kanaat geçinen arkadaşlarımız birde bu yüzden zarar görüyorlar. Biz yeni belediye başkanımız Fatma Şahin’den bu konuda yardım isteyeceğiz. Bizim esnafımızın kamyonlarını içleri rahat bir şekilde park edecekleri güvenlikli bir alan talep edeceğiz’’ dedi. Polat, kaza yapan, arıza yaparak yolda kalmış olan kamyonculara yardım etmek aynı zamanda olası başka kazalara sebebiyet vermemek adına bir kurtarıcı araç temin etmek konusunda da girişimleri olacağını söyleyerek sözlerini noktaladı.

ÇALIŞMA ODASINI YENİLEDİ

Başkan Polat, göreve gelir gelmez çalışmaya oda binasını yenileyerek başladıklarını söyleyerek, "Seçildiğimde yaptığım ilk iş odamızı düzeltmek oldu. Benden önce burası boyasıyla, mobilyasıyla falan çok kötü bir haldeydi. Ben burayı bu hale getirebilmek için kendi cebimden 10 bin lira para harcadım. Sırf düzgün olsun gelen misafirlerime karşı mahçup olmayalım diye yaptım. Ama değdi şimdi odamız eskisine göre çok daha güzel ve temiz bir halde en azından’’ dedi… BAHRİ GEBEL