Gaziantep'te sosyal medyanın harekete geçmesiyle birlikte gösterilen tepki üzerine, Sosyal Doku Vakfı Başkanı Nureddin Yıldız'ın Gaziantep üniversitesinde ve ŞKM'de vereceği konferans iptal edildi. Kamuoyunda büyük infal yaratan, Nureddin Yıldız'ın "7 yaşında bir kız çocuğu, 25 yaşında erkek çocuğu ile veya 7 yaşında bir erkek çocuğu, 25 yaşında bir kız ile nikahlanabilir. Nikahlanmaların da sakınca yoktur. Evlilik için bir yaş söz konusu değildir. 10 yaşında, 7 yaşında, 6 yaşında nikaha engel bir durum yoktur" şeklinde konuşması şehrimizde tepkiyle karşılandı ve bu konferansın verilmemesi istendi.

Yaşanan gelişmeler ve büyük bir tepki oluşması sonrasında, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Yavuz Coşkun, konferansın yapılmayacağını belirten açıklama yaptı. Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu'da, ŞKM'Deki konferansa izin vermeyince, bu karar Gaziantep'te büyük memnuniyet uyandırdı. Bu arada Sosyal Doku Vakfının Gaziantep temsilcileri ise, böyle bir karar alınmasını protesto eti.

“ÇALIŞAN KADIN FUHUŞA HAZIRLIK YAPIYOR” DEMİŞTİ

Sosyal Doku Vakfı Başkanı Nurettin Yıldız, büyük tepki gören sözlerinden sonra konferans vereceği illerde büyük tepkilerle karşılaşmıştı. Daha önce de "Duyarlı Müslüman bir hanım, internet gibi insandan cine kadar herkese açık ve bir daha kapatılamayan bir ortama fotoğraflarını nasıl koyabilir" açıklaması ile tartışmaya yol açan Yıldız, Yıldız, "çalışan kadınların erkekleri doyumsuz hale getirdiğini ve ümmete zarar verdiğini" söylemişti.

Çalışan kadınlar için "erkeği ile ilişkisinde kadınlığı arızalıdır" diyen Yıldız, şu ifadeleri kullanmıştı: “Her çalışan kadın, gözü doymamış erkek demektir. Çalışan kadın ya evlenmeyi erteleyerek erkeklerin evlilik sürecini baltalıyor ya da evli olduğu halde çalıştığı için yorgunluğu ve vakit darlığı nedeniyle erkeği ile ilişkisinde kadınlığı arızalıdır. Kadınlığı arızalı olduğu için erkeğin gözü açtır. O evinde erkeğini eksik bırakıyor erkeği de iş yerinde bir başka kadına tasallut oluyor. Böyle fuhuş değil ama fuhuşa hazırlık yapan sürece destek oluyor. Ayrıca çalışan kadın doğurmayan ya da az doğuran kadın demektir. Yani benim ümmetim zarar gördü" dedi.

BU SÖZLER ŞOK ETKİSİ YARATMIŞTI

Nurettin Yıldız büyük şok yaratan konuşmalarında "7 yaşında bir kız çocuğu, 25 yaşında erkek çocuğu ile veya 7 yaşında bir erkek çocuğu, 25 yaşında bir kız ile nikahlanabilir. Nikahlanmaların da sakınca yoktur. Evlilik için bir yaş söz konusu değildir. 10 yaşında, 7 yaşında, 6 yaşında nikaha engel bir durum yoktur demişti. Daha da ileri giderek “Kız çocukları 7-8 yaşından itibaren tesettür şekli almalı” diyen Nurettin Yıldız, “3 yaşında kız çocukları amcalarının yanına külotla çıkmamalı. Daha bebek denilmemeli. Daha bebek ama neden 2 yaşında yürümeyi öğretmiyorsun da bekliyorsun. Tesettür de yürüyüş tarzıdır” ifadelerini kullandı. 3 yaşındaki kız çocuklarını bazı kişilerin de tesettüre soktuğunu söyleyen Yıldız, “40 santimlik dizlerinin 7 santimlik etekle açık kalması da taktik hata” açıklamasında bulundu.

Bugün saat 18.00 de Gaziantep Üniversitesi Konferans Salonunda "Adam Genç" ve saat 20.00'de Şehitkamil Konferans Salonu'nda ise "İnsanlık Zamanı" konulu iki ayrı konferans verecek olan Yıldız, bu programını kendi Twitter hesabında, güvenlik gerekçe gösterilerek ertelendiğini açıkladı.

Ekici'den Yıldız'a tepki;

"Dinimize de zarar veriyor"

CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici, '6 yaşındaki kız çocuğuyla evlenilebilir' şeklindeki sözleri nedeniyle tepki çeken Nureddin Yıldız’ın dinimize zarar verdiğini söyledi.

Gaziantep’te 16 Mayıs Pazartesi günü vereceği konferans iptal olan Nurettin Yıldız'ın, verdiği demeçlerle çocuklarımıza, kadınlara ve dinimize ciddi zararlar verdiğinin altını çizen Ekici şunları söyledi:“Bugün ülkemizde yaygın bir şekilde çocuk istismarları yaşanmakta, kadınlara yönelik taciz ve şiddet olayları da gittikçe tırmanmaktadır. Bu vakaların yaygınlaşmasında hiç şüphe yok ki Yıldız gibi gerici ve cahillerin rolleri vardır. İstismarcılar, kadına şiddet uygulayanlar, katiller Yıldız gibilerin sözlerinden cesaret almaktadırlar. ‘Kadınlar dayak yedikleri için sabah kadar şükretmelidir’, ‘Çalışan kadınlar fuhuşa hazırlık yapan sürece destek oluyor’ ve ‘"6 yaşındaki kız çocuğuyla evlenilebilir’ gibi çağdışı, insanlık dışı sözleri olan biri gericidir. Aynı zamanda bu sözlerini İslamiyetle bağdaştırmaya çalışarak da yüce dinimize zarar verdiği için sapkındır.”

Yıldız’ın Sinop'tan protesto edilerek kovulduğunu hatırlatan Ekici “Bugün ülkemizde cinsel istismara uğrayan çocukların, dayak yiyen kadınların mağduriyetinde ve şiddet sonucu ölen kadınların kanında Yıldız gibi gericilerin sorumluluğu vardır." dedi. Haber Merkezi