Kamu-Sen Gaziantep İl Temsilcisi Baler Fidan bir açıklama yaparak, 3. toplu sözleşme öncesi, Türkiye Kamu-Sen AR-GE merkezi tarafından yapılan araştırma sonuçlarını paylaşıp, terör olaylarına dikkat çekti.

2015 Temmuz verilerine göre yapılan araştırmada, tek kişilik yoksulluk sınırının 2 bin 112 TL, 4 kişilik bir ailenin asgari geçim sınırının ise 4 bin 284 TL olduğu açıklandı. Türkiye’de 4 kişilik bir ailenin ortalama gıda ve barınma harcamalarını bin 674 TL olarak belirleyen Kamu-Sen, 4 kişilik bir ailenin sağlıklı beslenmesi için günlük 34,26 TL’ye ihtiyaç duyduğunu belirtti. Kamu çalışanları ve emeklilerin Temmuz ayı konut giderleri ise maaşının yüzde 27’sine tekamül ettiği belirtildi.

MAĞDURİYETE DÖNDÜ

Kamu-Sen Gaziantep İl Temsilcisi Baler Fidan, Memurların ve emeklilerin refah seviyesine ulaşmaları için maaşlarının yüzde 78 oranında artması gerektiğini söyledi. Açıklamasında, halkın canını ve malını koruyan polisin ve askerin alçakça şehit edildiğine de değinen Kamu-Sen Gaziantep İl Temsilcisi Baler Fidan, “Ülkemizin bir bölgesinde devlet otoritesini ortadan kaldıran, müzakere politikalarının iflas etmesi sonucu zafiyetin bölgede halk ve çalışanlar üzerine mağduriyete dönüştüğüne şahit oluyoruz. Her gün bir şantiye basılıp, iş makineleri yakılıyor. Halkın canını malını koruyan asker, polis ve sağlık çalışanları ya kaçırılıyor ya da alçakça şehit ediliyor" dedi.

SAĞLIK ÇALIŞANLARI KAÇIRILIYOR

"Yaralı taşıyan ambulanslar durdurulup, sağlık çalışanları kaçırılıyor" diyen Fidan, "Nöbete giden gümrük muhafaza memurları rehin alınıyor. Demiryollarına mayın döşenip, TCDD çalışanı şehit ediliyor. Hava ulaşımını sağlayan radar istasyonları bombalanıyor. Yani bölgede görev yapan kamu çalışanları hedef halinde, can güvenliği olmadan görev yapıyor. Kamu-Sen olarak düşüncemiz teröre olan yaklaşımımız bellidir. Terörle müzakere değil mücadele edilmeli. Bir an önce devlet Güneydoğu’da kamu düzenini tekrar sağlamalıdır" şeklinde konuştu. BÜLTEN