Vali Ali Yerlikaya, kentte inşaatların imalat kalitesinin yeterli düzeyde olmadığının ortaya çıktığını söyledi. Yerlikaya, kurallara uymayan, sağlam ve nitelikli inşaat yapmayan tüm ilgili yetkililer hakkında adli ve idari yaptırımlar uygulanacağına işaret etti.

Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığında görevli Yapı Kontrol uzmanlarıyla bir araya gelen Vali Yerlikaya, inşaatların imalat kalitesinin yeterli düzeyde olmadığını söyleyerek, nizami olmayan hiçbir projeye inşaat fırsatı verilmemesini istedi. Toplantıda kontrolörlere hitaben konuşma yapan Vali Yerlikaya, inşaatların imalat kalitesinin yeterli düzeyde olmadığını söyleyerek, kotrol uzmanlarını uyardı.

BAŞKANLIK SORUMLU

Vali Yerlikaya, kentte yürütülen kamu yatırımlarının en ideal şekilde hizmete sunulmasından Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı uzmanlarının sorumlu olduğunu söyledi. Kurumun yetki, görev ve sorumluluklarının çok önemli olduğunu hatırlatan Yerlikaya, harcanan tek kuruşun israf edilmemesi için özellikle yapı denetiminden sorumlu bulunan personele büyük görevler düştüğünü kaydetti.

BÜYÜK BÖLÜMÜ YERİNDE İNCELENDİ

Kentte yapımı devam eden kamu inşaatlarının büyük bölümünü yerinde incelediğini belirten Yerlikaya, Yaz döneminde Maarif Müfettişlerimiz eliyle okullarımızın eksiklerini tespit ettirdik. inşaatların imalat kalitesinin maalesef yeterli düzeyde olmadığını görüyorum. Bu konuyu müteahhitlerimizle yaptığımız toplantıda da dile getirdim. Devletin tek kuruşunun israf edilmesine gönlümüz razı olamaz. Arzumuz özel veya kamu tüm inşaatların mimari estetik ve ideal kaliteyle geleceğin ihtiyaçlarını da giderecek şekilde sağlam ve nitelikli hizmet verecek şekilde yapılmasıdır” dedi.

TİTİZLİKLE İNCELENSİN

Özellikle okul inşaatlarının titizlikle incelenmesi gerektiğini söyleyen Yerlikaya, “okul inşaatlarının zemin etüdü ve yer seçiminden, mimari proje ve ihtiyaca uygunluğuna kadar her safhası titizlikle irdelenmeli. Milli Eğitim Müdürlüğü, belediyelerimiz, meslek odaları ve ilgili çevreler ile yakın işbirliği yapılmalı. İnşaat ruhsatı verilebilir yazısı alınmadan ihaleye çıkılmamalıdır" diye konuştu.

KALİTELİ BİNALAR

Yerlikaya, "İhale şartnamelerine aykırılık teşkil eden eksiklerin yükleniciler tarafından giderilmesi sağlanmalı, varsa eksiklikleri giderilmeden geçici kabul yapılmamalıdır. Tüm kontrolörlerimizin tam bir işbirliği ve gayretle görev yaparak, şehrimizde kaliteli hizmet binaları üretileceğine inanıyorum. Performanslarına göre denetim personelimiz yurt içi ve yurt dışı eğitimlere gönderilerek, başarıları ödüllendirilecektir. Bu konuda sorumlu bulunduğunuz tüm inşaatlarda gereken özen ve dikkati göstererek, nizami olmayan hiçbir projeye inşaat fırsatı vermeyeceğinize inanıyor, çalışmalarınızda başarılar diliyorum” dedi. HABER MERKEZİ