CHP Grup Başkan Vekili Mehmet Sucu, Beğendik'in yerinin yurt olmaktan çıkarılıp, meydan yapılacak olmasıyla ilgili ek gündem maddesinin meclise gelmesiyle birlikte, Kamil Ocak Stadyumu ile ilgili bir endişeye düştüğünü söyledi. Sucu, "Kamil Ocak'tan dolayı kaygılıyız" dedi.

Sucu, Beğendik'in yeri meclise ek madde olarak gelince eyvah dediğini belirterek, "Aklıma Kamil Ocak stadyumu geldi. Acaba orası meydan olmuyor mu? Yoksa geçmişte yapamadıklarını, şimdimi yapacaklar diye bir şüpheye kapıldım" dedi.

Kamil Ocak Stadyumunun yerinin meydan yapılmayacağı endişesi ve kaygısı taşıdıklarını söyleyen Sucu, "Beğendik'in yeri AVM iş merkezi iken yurt alanına çevirdiler. Şimdi ise ek gündem maddesi ile meydan yapılacak diye gündeme geldi. Kaygılarım şudur. Kamil Ocak Stadı'nın yerine AVM' mi, yapılacak, konut mu yapılacak, onun için mi burayı meydan yapmak istiyorlar. Bu bir ön hazırlık mı acaba? Öyle bir şey düşünürlerse, bu kentin bütün dinamiklerini harekete geçiririz, STK'ları, özellikle Mimarlar Odasını harekete geçiririz. Biz dü n olduğu gibi bugün de Kamil Ocak Stadyumuna sahip çıkarız. Oranın devasa park ve meydan olmasını istiyoruz. Orada ticari bir fonksiyon ve yapılaşmaya müsaade etmeyeceğiz" diye konuştu. Meral KINACILAR