Ovayolu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, 'Kamil Ocak Stadyumu' açıklamasını önemsediklerini belirterek, "Kamil Ocak Stadyumu için bir çalıştay düzenleyelim. Stadyum, sanat merkezleri, cami, müze, park veya merkez metro istasyonu olabilir. Stadın yerine yapılacak şeye, Gaziantepliler’in ve bu şehirde yaşayan kişilerin karar vermesi gerekiyor. Doğrusunun bu olduğuna inanıyoruz" dedi.Bir kafeteryada düzenlenen toplantıda konuşan Hüseyin Ovayolu, "teknolojiye ayak uydurmak adına mobil uygulama projesini hayata geçireceğiz" açıklamasını yaptı. Ovayolu, bu proje kapsamında genç mühendislerin mekan sıkıntısını gidereceklerini dile getirerek odanın, onlar için bir fırsat olduğunu söyledi.

ŞEHIRDE YAŞANAN OLAYLARA MUDAHELE ETMEMIZ GEREKIYOR

Son 5 yılda Cumhuriyet tarihindekinin yarısı kadar üye kaydı aldıklarını değerlendiren Ovayolu, ülke genelinde yılda 20 bin yeni makine mühendisinin aralarına katıldığına dikkat çekerek, şunları vurguladı: “5 yıl önce bin 700 olan üye sayımız şu anda 2 bin 500’e ulaştı. Yılda 12 bin civarı makine mühendisi mezun oluyor. 7 bin civarı da endüstri mühendisi var. Uzay ve havacılık mezunları da odamıza üye oluyor. Yılda 20 bin civarı yeni makine mühendisi aramıza katılıyor. Bu durum da meslekte bazı sıkıntıları getirdi. Ücret politikalarına taşındı. Yeni mezun olanlar çok düşük maaş politikasıyla çalışıyorlar. Yeni mezunların çok donanımlı yetişmemesinden kaynaklı olarak eğitim olarak eksik yetişiyorlar. Biz de oda olarak bu eksikliği gidermek için eğitim seminerleri düzenliyoruz. Teknik dersler veriyoruz. Üyelerimizden gelen eleştirisel her düşünceyi de ilgili yerlere iletmem gerekiyor. Bu anlamda bu şehirde olan olaylara mutlaka müdahale etmemiz gerekiyor."

YENİ PROJELERDEN BAHSETTI

Makine Mühendisleri Odası olarak yeni yönetimle birlikte yeni projeler de hazırladıklarını ifade eden Ovayolu, teknolojiye ayak uydurmak adına mobil ve aplikasyon uygulamayı hayata geçirmek üzere olduklarını dile getirdi. Ovayolu, “Bu mobil uygulama ile eğitimlerimiz ne zaman olacak, iş arayan arkadaşlarımız nerede çalışabilecek, nasıl faydalar sağlanacak. Sorunlar ve sıkıntılar nasıl iletilebilecek? Bu anlamda yeni bir mobil uygulama yazdırdık. Bu mobil uygulama ile tüm üyelerimiz her şeyden haberdar olacak. Artık üyelerimiz bana ulaşmadı, haberim yoktu diyemeyecek. Hangi üyemiz o programı indirirse, her şeyden haberdar olacak. Makina fabrika uygulamada ise Oda binamızda bir oda genç mühendislere ayarladık. O odada mühendis arkadaşlarımız tüm kırtasiye malzemelerinden ihtiyaçlarına temin edecek. Müşterilerini davet edip o odada görüşebilecek. Özellikle yeni mezun arkadaşlarımızın mekan sıkıntısı olduğunu biliyoruz. Bu sıkıntılara son vereceğiz. Bu oda genç mühendislerimiz için bir fırsat" vurgusunu yaptı.

SAVUNMA SANAYISI ILE ILGILI ÇALIŞMA YAPACAĞIZ

Ovayolu, Makine Mühendislerine yeni iş alanları açıp, yüksek fiyatlara çalışmalarını sağlamak adına Savunma Sanayisi ile ilgili çalışma yapmayı düşündüklerini belirterek, "Savunma Sanayii ile ilgili çalışma yapmayı düşünüyoruz. Şehrimizde imalat yapan imalatçılar mevcut. Aselsan, TAI, Rokatsan, Havelsan gibi firmalarla görüşerek Gaziantep’te çalışan makine imalatçıları ile buluşturacağız. Savunma sanayi ile ilgili çalışmalar yapıp, makine imalatı yapan firmalarımızı tedarikçi yapmak için elimizden geleni yapacağız. Odamızda en kısa sürede bir toplantı yapacağız. Makine mühendislerimizi ve tedarikçi firmalarımızı çağıracağız. Dev firmaları da çağıracağız. Yeni iş alanları açmak için böyle bir çalışma yapıyoruz. Nitelikli işler çıkmasını istiyoruz. Makine imalatı yapan firmalarımızı Aselsan Roketsan TAI, Havelsan temsilcilerini davet edeceğiz. Makine mühendislerine yeni iş alanları açıp daha yüksek fiyatlara çalışmaları için böyle bir yola gidiyoruz. Nasıl tedarikçi olunur, hangi belgelere sahip olmalı, sertifikasyonlar neler, hangi makine teçhizatlarına sahip olması gerekiyor anlattıracağız. Biz Gaziantep’in bir odasıyız ve bu sektörde çalışanlara elimizden gelen desteği vereceğiz” diye konuştu.

METRO İSTASYONU OLSUN

Kamil Ocak Stadyumun, trafik yoğunluğuna sebebiyet verdiği gerekçesiyle şehir dışına taşındığı anımsatan Ovayolu, Kamil Ocak Stadyumu yerinin metro merkezi ve istasyonu olmasını önerdi. Öncelikle stadyumun, mülkiyet hakkının belediyeye geçmesini dile getiren Ovayolu, "Cumhurbaşkanı’nın Kamil Ocak Stadyumu’nu hakkındaki isteklerini önemsiyoruz" diyerek, "Cumhurbaşkanımız “Cumhurun” başkanıdır ve “Cumhurun” dediğine de mutlaka itibar edeceğini düşünüyorum. Kamil Ocak Stadyumu için bir çalıştay düzenleyelim. Stadın yerine yapılacak şeye Gaziantepliler’in ve bu şehirde yaşayan kişilerin karar vermesi gerekiyor. Doğrusunun bu olduğuna inanıyoruz. Cumhurbaşkanımızın “Cumhurun” verdiği kararı uygulayacağından eminim. “Şehrin geleceğinde trafik sorunu önemli bir sorun teşkil ediyor. Kamil Ocak Stadyumu yeri ile ilgili illa ki, bizim dediğimiz olsun demiyoruz. Stadyum, sanat merkezleri, cami, müze, park veya merkez metro istasyonu olabilir. Öncelikle mülkiyet hakkının belediyemize geçmesi çok önemli. Bu stadyumun yeri yeni stadyumun yapılması karşılığında devredildi. Maalesef devir sonrası ticari bir proje çıktı. Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatma Şahin de bu projenin bu şekilde çıkmasından rahatsız olduğu için iade etmişti. Biz farklı bir öneri ile gittik. Kamil Ocak yeri merkez metro istasyonu olsun. Şehrin geleceğine baktığınızda trafik problemi olduğu görülüyor. Stadyumun kalkması da trafik yoğunluğu sebebiyle idi. O zaman biz oda olarak metro istasyonu, merkezi olmasını öneriyoruz. Metro çalışmalarından da haberdarız. Kent adına önemli bir gelişme olur. Bizce merkez istasyonu olması çok mantıklı” şeklinde konuştu.

SURIYE'DEN BINLERCE ARAÇ GELDI

Gaziantep'te LPG araçların bomba gibi aramızda dolaştığına işaret eden Ovayolu, aynı zamanda Suriye' den Gaziantep'e binlerce araç geldiğini ve bunların denetlenmediğini belirterek, "Gaziantep’teki önemli tehlikelerden birisi de LPG’li araçlar. Bunların hepsi benzinli araçlar. Hepsi burada tüp taktırdı. Hiç birinin de denetimi yapılmıyor. Bu araçlar büyük tehlike olarak aramızda dolaşıyor. LPG mutlaka denetlenmeli. Makine mühendisleri olarak buradan uyarıyoruz" dedi

ÇOK CIDDI TRAFIK YOĞUNLUĞU YAŞANACAK

Gaziantep'e yapılan bin 800 yataklı şehir hastanesinin, şehirde trafik yoğunluğuna sebebiyet vereceğine dikkat çekerek, "Akkent'te yapılan şehir hastanesiyle şimdiden trafik çökmüş durumda. Bin 800 yataklı şehir hastanesi yapılırken alt yapısı düşünülmedi. O noktalarda çok ciddi trafik yoğunluğu yaşanacak. Şehir hastanesi yapılmalı bu tür icratlarin yapılmasını doğru buluyoruz. Fakat, şehrin bir noktasına değilde bir kaç noktasına 600 yataklı şehir hasatenelerinin yapılması daha iyi olur.En azından trafik yoğunluğu yaşanmaz" ifadesini kullandı.

SAHTE MÜHENDISLERE DIKKAT!

Belediyelerin ürettiği projelerin altına imza atan mühendislerin kim olduğunun bilinmediğini vurgulayan Ovayolu, sahte mühendis uyarısında bulundu. Ovayolu, "Belediyeler proje üretiyor, altına birileri imza atıyor. Ama kim, nerede mühendis bilinmiyor. Sahte mühendislere dikkat diyoruz” açıklamasını yaptı. Sözlerine son olarak şunları ekleyen Ovayolu, şunları belirtti: "Makine Mühendisi Odası olarak, her kesimden mühendisin odasıyız, herkese eşit mesafedeyiz. Onun için Türk ve Türkiye kelimelerinin kaldırılmaması gerektiğini düşünyoruzalarında sonlandırılmasını talep ediyoruz."

AYŞEGÜL BAĞCI