Kent gündeminden düşmeyen Stadyumun yerinin ne olacağı konusunda da konuşan Taşdoğan, bu alanın meydan olması taleplerini yineledi.

Taşdoğan, "Gaziantep’e güzel bir meydan yapılması şarttır. Bu konuyla ilgili tüm sivil toplum kuruluşlarını desteğe davet ediyorum. Gaziantep’in hem fikir olduğu konu bu alanın meydan olması yönündedir. MHP olarak bir başka önerimizde Kamil Ocak’ın isminin bu meydanla yaşatılmasıdır. Gelin bu meydanın adını Kamil Ocak Meydanı yapalım. Ahde vefayı bilelim. Çünkü bu şehir için Kamil Ocak önemli biridir. Bu stadyum ve spor salonunun inşasında emeği çok büyüktür" dedi.

1+1 FUHUŞ YUVASI

Taşdoğan'ın gündeminde Kadın Hastalıkları Uzmanı, Türk Jinekoloji ve Obstetrik Derneği Merkez Yönetim Kurulu üyesi Op.Dr. Samet Bayrak da dile getirdiği fuhuş artışı ilk sırayı aldı. Taşdoğan, "Şehrimizde özellikle Şahinbey bölgesinde yoğun olduğu bilinen 1+1 günlük ve haftalık kiralanan daireler çoğunlukla fuhuş maksadı ile kiralanmaktadır. Hiçbir denetim ve izin uygulaması bulunmamaktadır" dedi. Taşdoğan, yabancı derneklerin ilimizde ajan faaliyeti sürdürdükleri iddiaları ve Kamil Ocak'ın yeriyle ilgili de açıklamalarda bulundu.

6 CENGAVER

Muhittin Taşdoğan il binasında düzenlediği toplantıya Avrupa Şampiyonu olan Ampute Milli Takımını tebrik ederek başladı. Taşdoğan, "Şehrimizden de 6 cengaverin bulunması bizi ayrıca gururlandırmıştır. Ülkemizin sırat köprüsünden geçtiği bu günlerde Milletimize ışık olmuşlardır, umudumuzu arttırmışlardır. Milletim, partim ve şahsım adına şükranlarımı sunarım" dedi.

1+1 DAİRELER FUHUŞ MAKSADI İLE KİRALANIYOR

Kentimizde fuhuş olaylarının artışına dikkat çeken Taşdoğan, 1+1 günlük ve haftalık kiralanan dairelerin çoğunlukla fuhuş maksadı ile kiralandığını öne sürdü. Taşdoğan, "Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan "Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği Taslağı"na göre artık stüdyo daireler yapılamayacak. Bu kapsamda yapılacak en küçük dairenin içinde 1 oturma odası 12 metrekare, 1 yatak odası 9.00 metrekare, 1 mutfak veya yemek pişirme yeri 3.30 metrekare, 1 banyo veya yıkanma yeri 3 metrekare, 1 tuvalet 1.20 metrekare olmak üzere toplamda net 28.50 metrekare büyüklüğünde daireler yapılabilecek. Fakat şehrimizde de yoğun olduğu bilinen bu 1+1 günlük ve haftalık kiralanan daireler çoğunlukla fuhuş maksadı ile kiralanmaktadır. Çünkü hiçbir denetim ve izin uygulaması bulunmamaktadır" dedi.

EN FAZLA ŞAHİNBEY'DE VAR

Özellikle Şahinbey bölgesinde sayı olarak fazla bulunan bu dairelerin denetimlerinin biran önce yapılması gerektiğini dile getiren Taşdoğan şunları söyledi:"Günlük ve haftalık kiralama sistemine fuhuşa engel olacak kriterler konulmalıdır. Bu kriterler konulamaması durumda günlük ve haftalık kiralanma sistemi yasaklanmalıdır. Ülkemizde ve şehrimizde artmakta olan fuhuşun önüne geçilmesi zor bir hal almaya başlamıştır. Ankara Üniversitesi raporlarında Türkiye’de 100 binin üzerinde kişinin fuhuş yaptığı tahmin edilmektedir. Hal böyle olunca cinsel yolla bulaşan hastalıklarda artma göstermektedir. 2010 yılına kadar artış oranı yılda 500 gibi düşük seviyedeydi. 2010 yılından sonra bu oran yılda 2 binlere dayandı. Son yıllarda her yıl ortalama bin-2 bin kişiye AIDS tanısı konuluyor. Bu konuyla ilgili Emniyet Müdürlüğümüzün çalışmalarına destek olmak amacıyla belediyeler de 1+1 günlük ve haftalık kiralanan daireler için biran önce gerekli uygulamaları hayata geçirmelidir."

İŞİD VE PKK İLE BAĞLANTILARI VAR MI?

Suriyeli mültecilerin ve yabancıların kurduğu dernek sayılarındaki artışa da dikkat çeken Taşdoğan, "Ulaştığımız bilgilere göre geçtiğimiz aylarda amaç dışı faaliyetten dolayı 7 dernek kapatılmıştır. Halen ise 33 yabancı dernek faaliyettedir. Suriyeli mültecilerin kurduğu dernek sayısı ise 230 olarak bilinmektedir. Bu dernekler gerçekten amaçlarına uygun mudur? Bu derneklerin arasında İŞİD ve PKK ile bağlantısı bulunan dernekler var mıdır? Çünkü ülkemizdeki denetimsizlik sıkıntısı bu derneklerin ne amaçla kurulduğunu ve hangi amaca hizmet ettiği bilinmezliğine sürüklemektedir. Yabancı derneklerin birçoğu ajan faaliyeti sürdürüyor olamaz mı? Gaziantep Valiliği’ni bu konuda uyarmak istiyorum. Özellikle yabancıların ve Suriyelilerin kurdukları derneklerin denetimlerini sıkı bir şekilde ve düzenli olarak gerçekleştirmelidir. Özellikle İŞİD ve PKK ile en ufak bağlantısı olan dernekler kapatılmalıdır" dedi.

GAZİANTEP'E AJAN İLGİSİ

Taşdoğan, Gaziantep'in ajanların ilgisini çeken bir şehir haline geldiğini belirterek, şöyle devam etti:"Hatırlarsanız 2015 yılının Mart ayında İngiliz kızlara yardım ederek İŞİD’e katılmalarını sağlayan Kanadalı bir ajan yakalandı. Ardından yine 2015 yılının Temmuz ayında Amerikan ajanı Gaziantep'te Suriye sınırında 2,5 kilogram külçe altınla yakalandı. Bu ajanın İŞİD’e militan satın almak için geldiği tespit edildi. Bu nedenle dikkat etmemiz gerekiyor. Çünkü Gaziantep gerek sanayisi gerekse yatırım alanı bakımından herkesin ilgisini çekmektedir. Gerçek denetim ve tedbirlerle şehrimizdeki bir çok sıkıntıyı aşabiliriz. Bunların başında terör, uyuşturucu ve fuhuş geliyor. "

KAMİL OCAK MEYDANI OLMALI

Kent gündeminden düşmeyen Stadyumun yerinin ne olacağı konusunda da konuşan Taşdoğan, bu alanın meydan olması taleplerini yineledi. Taşdoğan, "Gaziantep’e güzel bir meydan yapılması şarttır. Bu konuyla ilgili tüm sivil toplum kuruluşlarını desteğe davet ediyorum. Gaziantep’in hem fikir olduğu konu bu alanın meydan olması yönündedir. MHP olarak bir başka önerimizde Kamil Ocak’ın isminin bu meydanla yaşatılmasıdır. Gelin bu meydanın adını Kamil Ocak Meydanı yapalım. Ahde vefayı bilelim. Çünkü bu şehir için Kamil Ocak önemli biridir. Bu stadyum ve spor salonunun inşasında emeği çok büyüktür" dedi.

MÜFTÜLER NİKAH KIYABİLİR Mİ?

Müftülerin nikah kıymalarıyla ilgili bir soru üzerine Taşdoğan, "Müftüler nikah kıyabilir ama herşey yasal zemin üzerinde olmalı. Şimdi yapılan hoca nikahı denilen bir çeşit gayri resmi nikah uygun değildir. Hukuki olarak uygun değildir, insani olarak uygun değildir. Bu nedenle nikahı kimin kıydığından çok, nikahın resmiyet tarafı bizi ilgilendiriyor. Gazi şehirdede resmi nikahı olmayan onlarca aile var, bu sayılarda artırılmalı. Nikahın resmiyetiyle ilgilenmemiz gerekiyor kimin kıydııyla ilgili değil" dedi.

NİZİP YOLU'NUN TAKİPÇİSİYİZ

Nizip yolundaki çalışmalarla ilgili de bilgi veren Taşdoğan, "Batal'dan geçen en eski yolda yol genişletme çalışmaları başlatıldı. Orası genişletildikten sonra, kazaların olduğu yolda çalışmalara başlanacak. Karayolları tarafından ihalesi yapılmış, şirkete verilmiş sorun çözülmüş bilgisi bize ulaştı. Bitene kadar takipçisiyiz. Kurban bayramından bu yana 10'un üzerinde insan hayatını kaybetti" dedi.

MENDERES KARADUMAN SAVCILIĞA GİTSİN

Son il Genel Meclis Başkanı Menderes Karaduman'ın bir belediyede 50 bin TL rüşvet alındığı iddialarıyla ilgili bir soru üzerine Taşdoğan şöyle cevap verdi:"Türkiye'de rüşvet suçtur, almak suçtur, vermek suçtur. Menderes Karaduman'ın elinde böyle bir bilgi varsa makam twitter değildir savcılıktır." Kerkük'ün de gündemlerinde olduğunu anlatan Taşdoğan, "Nerde bir Türk varsa derdi derdimizdir. 82 - 83 derken şaka yapmıyoruz. Hainler ve zalimler bir kez daha duysun ! Kerkük Türk’tür Türk Kalacak" dedi. Meral KINACILAR