Mimarlar Odası Gaziantep Şubesi, ÇEKÜL Vakfı ve Büyükşehir Belediyesi'nin Kamil Ocak Stadyum alanı ve çevresi fikir çalıştayı kapsamındaki proje yarışmasında dereceye girenler ödüllendirilecek.

KENT MEYDANI OLMALI

Mimarlar Odası Gaziantep Şube Başkanı B. Sıtkı Severoğlu, Kamil Ocak Stadyumu'nun yerinin, mülkiyetinin TOKİ’ye devredildiğini ve geçtiğimiz yıl bu alana yüksek yoğunluklu bir yapılaşma olacağı iddialarının gündeme geldiğini hatırlatarak, "Bunun üzerine Kentimizdeki 40 Meslek Odası ve STK’lar böyle bir yapılaşmanın kente vereceği zarar nedeniyle tepki göstermişti. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Fatma Şahin ve konuya ilgi duyan Gaziantepliler her platformda bu alanın “Kent Meydanı” olması gerektiğini dile getirmişler ve konu 1 yıldır gündemimizdeki yerini korumaktadır" dedi.

JÜRİ DEĞERLENDİRDİ

Sıtkı Severoğlu, bu konuya çözüm üretmek ve çözüme destek olmak amacıyla, Mimarlar Odası Gaziantep Şubesi tarafından, 16 Ekim 2014 tarihinde kutlanan “Dünya Mimarlık Günü” etkinlikleri kapsamında başlatılan, 24 – 25 – 26 Ekim 2014 tarihlerinde; Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep Üniversitesi, Hasan Kalyoncu Üniversitesi, Zirve Üniversitesi; Mimarlık Fakülteleri ve Çekül Vakfı’ nın destekleriyle gerçekleştirilen “Kamil Ocak Stadyumu Alanı ve Çevresi Fikir Çalıştayı” nda elde edilen projelerin, 8 Kasım 2014 günü A.Muhtar Küçükkömürcü, B.Sıtkı Severoğlu, Sezer Cihan, Ebru Yazgan, Ahmet Turan Köksal, Serhat Yenice ve A.Zafer Okuducu’dan oluşan Jüri tarafından değerlendirildiğini belirti.

TÖREN OFM'DE

22 gurup ve 124 öğrenci tarafından yapılan projelerin değerlendirilmesi sonunda 5 proje eşdeğer ödüle, 4 projenin ise Mimarlar Odası özel ödülüne layık görüldüğünü söyleyen Severoğlu, "5 projeye Büyükşehir Belediyesi tarafından 2.500.-‘ er TL., 4 Projeye Mimarlar Odası Yönetim Kurulu tarafından 1.000.-‘er TL. para ödülü ve tüm katılımcılara katılım sertifikası verilecek. Ödül Töreni 22 Kasım 2014 Cumartesi günü Saat: 14.00’te Ortadoğu Fuar Merkezinde Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve diğer yetkililerin katılımları ile gerçekleştirilecek. Aynı gün ödül töreni sonunda Gaziantep Ticaret Odası ve Mimarlar Odası Gaziantep Şubesiişbirliği ile “ Mobilya Tasarımında Yeni Trendler ve Tasarımın Önemi” Konulu Panel; Fatoş Altıntaş Yılmaz (Mekan Dergisi Yayın Yönetmeni), Adnan Serbest (Duayen Tasarımcı), Güran Gökyay (Nuruş AŞ Yönetici Ortağı), Gamze Güven (Endüstriyel Tasarımcı) ve Esat Fişek (İç Mimar) ‘in katılımları ile gerçekleştirilecek." diye konuştu. Haber Merkezi