CHP İl Başkanı Sait Köse, haftalık basın toplantısında, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'den, Kamil Ocak stadı için verdiği sözü yerine getirmesini istedi. Köse, "Cumhurbaşkanı Erdoğan, buraya cami yapılacağını söyledi. Bakan Hanım verdiği sözü tutsun. Hani burası meydan olacaktı" dedi.

'Bakan Şahin verdiği sözü tutsun. Büyükşehir Belediye Başkanına erkek Fatma diyorum' diyen Köse, "Kendince şimdiye kadar ortaya koyduğu iradelere saygı duyuyorum. Ancak, acaba kendisine sayın Erdoğan tarafından, stadın yerine cami yapılması kararında fikrine müracaat edilmiş mi? Bakan iken verdiği taahhüt ve söz, buranın kent meydanı olacağıydı. Sayın Cumhurbaşkanı tarafından buraya cami yapılacağı ile ilgili bilgiyi, hiçbir şekilde yorumsuz kabul etmiş gibi gözüküyor. Buranın kent meydanı olmasını ve bunun gerekliliğine inanıyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanın verdiği sözde, erkek Fatma olarak durmasını istiyorum.''dedi

8 MARTI BURUK BİR ŞEKİLDE KUTLADIK

8 Mart Dünya Emekçiler Kadınlar gününü buruk bir şekilde kutladık diyen Köse,'' Ülkemizde, hiçbir çağdaş ülkede görülmeyen bir kadın vahşetini, taciz, tecavüz ve cinayetlerini bir kenara bırakarak, 8 Martı kutlamış olduk. Bunun adına kutlama denilirse. 2014 yılı itibariyle 294 kadının şiddete uğradığını ve öldürüldüğünü istatiksel verilerden öğreniyoruz. Son kadın cinayeti olan,Yasemin Çakırın 13 yıllık eşi tarafından çocuklarının gözü önünde öldürülmesiyle gerçekleştirilen bir vahşet seyrettik. Kadının korunması değil, erkeğin vahşetinin durudurulması için bir çalışmanın başlatılması gerektiğini, Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından istiyoruz.''diye konuştu.

ERDOĞAN ÇOK KÜÇÜK BİR AZINLIĞA HİTAP ETMEK ZORUNDA KALDI

Köse,'' Gaziantep, çok üzüldüğümüz bir Cumartesi günü yaşadı. Gaziantep halkı, Cumhurbaşkanının Gaziantep'e gelişini yeteri kadar kutlayamadı. Tayyip Erdoğan, çok küçük bir azınlığa hitap etmek zorunda kaldı. Meydana gelen insanların Tayyip Erdoğan'a ne kadar itibar ettiğinin bir ifadesi olmak üzere bir Cumartesi günü yaşandı. Gaziantep halkına, günün erken saatlerinden itibaren, trafiğin durdurulmak suretiyle bir sıkıntı daha yaşatıldı. Bunlar daha düzenli daha programlı olabilirdi.'' ifadelerini kullandı.

SAYIN VALİ BİR DEVLET ADAMI DURUŞU SERGİLEMEDİ

Köse,''Sayın Vali'nin ''bu arada hükümetimize ve zatı halinize'' diye başlayan şükran minnet duygularını, Sayın Valinin bir devlet adamı duruşu sergilemediğini, hükümetin bir elemanıymış gibi, memuruymuş gibi bir tavır içerisinde olmaları, inşallah diğer valilere örnek olmaz.''

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANINA ERKEK FATMA DİYORUM

Büyükşehir Belediye Başkanına erkek Fatma diyorum diyen Köse,'' Kendince şimdiye kadar ortya koyduğu iradelere saygı duyuyorum. Ancak acaba kendisi Sayın Erdoğan tarafından stadın yerine cami yapılması kararında, fikrine müracaat edilmiş mi?'' dedi.

VERDİĞİ SÖZDE ERKEK FATMA OLARAK DURMASINI İSTİYORUM

Köse,''Bakan iken verdiği taahhüt ve söz, buranın kent meydanı olacağıydı. Ancak buranın Sayın Cumhurbaşkanı tarafından buraya cami yapılacağı ilgili bilgiyi, hiçbir şekilde yorumsuz kabul etmiş gibi gözüküyor. Buranın kent meydanı olmasını ve bunun gerekliliğine inanıyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanının verdiği sözde erkek Fatma olarak durmasını istiyorum. Biz CHP olarak Büyükşehir Şahinbey, Şehitkamil Belediye Meclis üyeleri olarak yeşil alan bile olsa oraya cami yapılmasına karşı çıkmadık. Ancak buranın cami ihtiyacı olduğu doğru mudur ? Buna şehircilik açısından, kentin ihtiyacı olan bir yeşil alan yerine cami yapılmasına da biz karşı çıkmıyoruz. Sayın Fatma Şahin'e verdiği sözü hatırlatıyoruz.''diye konuştu.

DOĞAL GAZ FİYATLARINDAKİ ARTIŞA ELEŞTİRİ

Doğalgaz fiyatlarının %22 oranında artmış olduğu belgelerimizde mevcut diyen Köse,''Yaklaşık 45 gün içersinde gelen üç faturada, fiyatların % 22 oranında artmış olmasını biz, ekonomistlere sorduk, yanıtlayamadılar. Sanayicinin ve vatandaşın cebine yansıyan bu fiyat farkının hesabının verilmesi gerektiğini düşünüyoruz.''diye sözlerine ekledi.

İMAM BÖYLE YAPARSA CEMAATE NE DEMEK LAZIM

Köse,''Şahinbey Belediyesi'nin daha önce dile getirdiği ve bizim de ifade ettiğimiz, Kırkayak Parkının içerisine kaçak Aksaray yaptıkları gibi kaçak kreş, okul inşaatını da benzer bir örneğini burda yapmalarını kınamıştık. Aynı inşaatın devam etmesi, hala ruhsatının alınmamasına, imam böyle yaparsa, cemaate ne demek lazım diyoruz. Şahinbey Belediyesi'nin bu konuda cevabını bekliyoruz.''ifadelerini kullandı.

HİÇBİR LÜKSÜ OLMAYAN BU İŞ YERLERİNİ 990 LİRADAN İHALE ETTİNİZ

Karataş'ta küçük sanayiciler için,128 tane iş yerinin, daha önceki birim fiyatı itibariyle 750 liradan ihaleye çıkarılıp, bunun daha sonra fiyat artışarıyla 990 liraya satıldığını biliyoruz diyen Köse,'' Metrekaresini 8-18 liradan aldığınız hazine arazisini, OSB yapacağım diye, metrekaresi bu kadar düşük fiyattan mal ettiğiniz arsayı, daha sonra üstüne yaptığınız bir inşaatın, dört duvar halini göz önüne alırsak, hiçbir lüksünün, hiç bir özelliği olmayan bu inşaatın 750 lira olmaması gerektiğine inandığımız halde, ihale sonucunda 990 liradan ihale ettiniz. Yeni yapılan 128 iş yerini de, 990 liradan başlayan fiyatla ihaleye çıkarıyorsunuz. Eğer 750 liradan, maliyetini hesap ettiyseniz, bugün tefe tüfeyi 750 liranın üstüne koyacaksınız, ihaleye çıkış fiyatı 825 lirayı geçmeyecek. Böyle bir ihalenin olmaması gerektiğine inanıyoruz.'' dedi

EĞİTİM CAMİASINDA AYRIMCILIK YARATMAYA HAKKINIZ YOK

Köse,''Milli Eğitim Müdürlüğündeki usulsüz bir müdür atamasının, uygulamasını yargıda durdurulduğunu biliyoruz. Ancak buna rağmen görevi devam eden müdürlerin girmiş olduğu komisyonlardaki değerlendirmelerden kendilerini, birinci sıradan puanlayıp, daha sonra komisyon üyesi olup ta, başka müdürlerin puan ve değerlendirmesini yapıyor olması hali, ne hukuka sığar, ne de insanlığa. Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yargının verdiği bu kararı acilen uygulamasını bekliyoruz. Aksi halde camia içerisinde zaten atadığınız, puan verdiğiniz, sizlere yakın olduğunu bildiğiniz eğitim sendikasının üyeleri olduğunu, eğitim camiası içerisinde bir farklılık, ayrımcılık, yaratmayı, burda da devam ettirmeye hakkınızın olmadığını düşünüyoruz.'' şeklinde konuştu.

Okan YILMAZ