Suda indirim işyerlerine de yansıyacak

çalıştayın ardından ortaya çıkan proje üzerinde çalışacaklarını söyledi. Şahin ayrıca suda indirimi işyerlerine de yansıtacaklarını belirtti.

SURİYELİLERİN TOPRAKLARINA DÖNMESİNİ İSTİYORUZ

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin başlattığı Zeytin Dalı Harekâtına değinen Şahin, “Mehmetçiğimize çok güveniyoruz, ordumuzun müthiş bir alan tecrübesi var, Türk Silahlı Kuvvetlerimiz teknolojik olarak kendini güçlendiriyor. Belediye başkanı olarak herkesin kendi topraklarına bir an önce dönmesini istiyoruz. 7 yıldır büyük bir ev sahipliği yaptık, insani, vicdani olarak evimizi açtık, soframızı açtık, gönlümüzü açtık. Ancak onların boşalttığı bölgeleri, PKK, DEAŞ, PYD/YPG gibi terör örgütleri doldurdu. Bölgede huzur koridoru oluştuğu zaman bölge terör örgütlerinden temizlenmiş olacak, toprağın gerçek sahipleri vatanına dönecek, böylece yükümüz hafifleyecek. Bu yüzden halkımız bu operasyonu destekliyor, benimsiyor. Bölgeye istikrar gelirse bölgenin kalkınması da büyümesi de daha güçlü olacak” diye konuştu.

1027 PROJEYLE YOLA ÇIKTIK

1027 projeyle yola çıktığını, bu projelerin ya başladığını ya devam ettiğini, ya da bitmek üzere olduğunu belirten Şahin, "Bu kadar zor zamanda bu kadar ciddi bütçe sorununa rağmen halkımıza verdiğimiz sözü tutmamız onlarla aramızdaki muhabbeti güven ilişkisine dönüştürdü. Biz birbirimizi seviyoruz ama Büyükşehir belediye başkanı söylerse yapar güvenini kazandık” dedi.

SUDA İNDİRİM İŞYERLERİNE DE YANSIYACAK

Türkiye'nin en büyük Kalite Kontrol Laboratuvarını hizmete açtıklarını aktaran Şahin, Türkiye’nin Melen’den sonra ikinci büyük içme suyu projesi olan Düzbağ İçmesuyu Projesi’yle Kahramanmaraş'ın Çağlayancerit ilçesine bağlı Düzbağ beldesinden doğan, Fırat Nehri'nin bir kolu olan Göksu Çayı Gaziantep'e akıtacaklarını anlattı. Şahin, "Kartalkaya Barajı'ndan gelen eski borular, 2,60 metre çapındaki çelik borularla değiştirildi. Kayıp kaçak oranında ciddi düşüşler sağlanınca meskenlerde yüzde 15 oranında suda indirime gitme kararı aldık. Projenin tamamlanmasıyla indirimler işyeri faturalarına da yansıtılacak, bu konuda vatandaşlardan biraz daha sabır göstermelerini istiyorum" diye konuştu.

SOSYAL İÇERİKLİ PROJELERE DEĞİNDİ

Uyuşturucu konusunada değinen Şahin şöyle konuştu:"Büyükşehir Belediyesi ile Türkiye Yeşilay Cemiyeti arasında imzalanan ‘Bağımlılıklara Yönelik Koruma, Önleme ve Rehabilitasyon Alanında İşbirliği Protokolü’ kapsamında önceden belirlenen riskli 20 mahallede saha çalışmalarına başladık, ben de katılıyorum. Dumlupınar Mahallesi’nden başlatılan çalışmalar, İncilikaya Mahallesi’nden devam etti, önümüzdeki günlerde 18 mahallede aileler, uyuşturucuya yönelik mücadele konusunda bilinçlendirilecek. İl Emniyet Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Müftülüğü ve Halk Sağlığı Müdürlüğüyle ortak saha çalışmalarında; tütün, alkol, madde ve teknoloji bağımlılığının zararlarını anlatıyoruz. Şimdi ekiyoruz zamanla karşılığını alacağız. Bu iş, bir anda düzelmez biz zihinleri iyi beslersek uyuşturucu kullanımını baştan önlemiş olacağız.”

D-400’ÜN ALTERNATİFİ OLACAK

Türkiye’ye örnek projelerden biri olarak gösterilen Kuzey Şehir Projesi'nde çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini kaydeden Şahin, “TOKİ bizim en büyük paydaşımız. 8,5 milyon metrekare alanda 50 bin konutun yükseleceği, yaklaşık 250 bin nüfusun yaşaması düşünülen “Kuzey Şehir”de ilk etapta 3 bin 500 bitti. Biz altyapı çalışmalarını yürütürken bir taraftan da yol açıyoruz bu yol her yola benzemiyor. 5’inci Organize Sanayi Bölgesinden 5 kilometre yol açtık. O bölgeden ağır vasıtalar geçtiği için buraya bir yol açtık. Organize Sanayi Bölgesi Araban yolu üzerindeki Gaziantep Ortadoğu Fuar Merkezi’nin yanında Nurgana’da gördüğümüz viyadükler gibi 17 kilometrelik yol yapıyoruz. Bu yol, hem Kuzey Antep’e gitmek, hem de Kuzey Antep’ten Aktoprak’a gitmek için çok önemli, ikinci bir çevre yolu olacak. D-400 karayolunda yol genişletme çalışması yaptık, ihtilaflı bur durum ortaya çıktı, bizi çok yordu, bu yolun alternatifi yok. Bir gecede Erikçe Yolu’nu açmak zorunda kaldık. Halkımız çok yoruldu onlar yorulunca biz de yoruluyoruz. Bu yol D-400’ün alternatifi olacak. 80 milyonluk çalışma sonucu halkımızın artık bir B planı olacak. Şehri açma, ulaşımı dar bölgeden çıkarıp genişletme ulaşım ağını yayma açısından önemli görüyorum” ifadelerini kullandı.

SULAK ALANI GÖRÜNCE VURULDUM

Şahin, Karkamış-Nizip Taşkın Ovası Sulak Alanı Ekopark Projesi’nin hazırlandığını aktararak, “Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü arasında imzalanan protokol kapsamında, Karkamış-Nizip Taşkın Ovası Sulak Alanına yönelik çalışmalar meyvesini vermeye başladı. Projeyle, Teras Alanı, Plaj, Su Altı Araştırma Merkezi, Rehabilitasyon Alanları ve Ekopark’ın yer alacağı 5 bin 500 dönüme doğa harikası bir mekan kurulacak. 197 kuş türü ve 71 farklı canlının barınacağı sulak alanda, vatandaşlarla doğa adeta bütünleşecek. Ben burayı ilk gördüğümde şok oldum. Çok sayıda Avrupa ülkesi gezdim ama ben burası kadar güzel bir yer gördüm adeta vuruldum. Fırat’ın tüm güzelliği var, Birecik Karkamış, arasındaki gördüğünüz coğrafya muhteşem bir yeşil alan, sulak alan. Hemen inceleme başlattık, şu an Manyas kuş cennetinde yaşayan kuş çeşidi kadar kuş çeşidi var. Nesli tükenmekte olun Fırat kaplumbağası, çizgili sırtlan, bölgeye özel canlılar bölgenin zenginliğini oluşturuyor. Hemen bir uygulama projeyi hazırlattık. Orman ve Su İşleri Bakanlığı’yla görüştük ve burasını uluslararası sulak alanı ilan edeceğiz” diye konuştu.

ŞEHİR MEYDANI İÇİN ÇALIŞTAY

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Kamil Ocak Stadyumu’nun yerine yapılması planlanan alan şehir meydanıyla ilgili şunları kaydetti: “TOKİ başkanlığı, mevcut stadyumun yerini meydan olacak şekilde bize bir tasarım gönderdi. Meclisten komisyona havale ettiğimizde çok ciddi spekülasyonların olduğunu gördük. ‘Buraya alışveriş merkezi yapılacak 45 dönüm alana sahip olan Kamil Ocak Stadyumu, 10 dönüme düşecek, meydan kalmadı’ dendi. Spekülasyonlar çoğalınca ben de yasayı yeniden meclise iade ettim. Herkese çok yakın bir şekilde bunun böyle olmadığını anlatmamız gerekiyordu. Önce 78 sivil toplum kuruluş temsilcileriyle buluştuk. Onlarla konuştuk, taleplerini aldık, Gönüllü kuruluşların da taleplerini dinledik. Kadınıyla, genciyle, öğrencisiyle, engellisiyle çocuğuyla her görüşten insanın katılacağı bir çalıştay yapmayı düşünüyoruz. Yaşayan bir meydanda ne isteniyor, meydanda ne olmalı ne olmamalı? sorularına toplanacak çalıştayda yanıt bulacağız. Çalıştayın sonucunda ihtiyaç analiz çıkaracağız. Yerel ve ulusal kentsel tasarımcılarla proje çalışması yaptıracağız. Ortaya çıkan projeyi halkımızla paylaşacağız onların beğendiği proje üzerinden çalışmalara yoğunlaşacağız. Bir ay sonra Toplu Konut İdaresi Başkanı Ergün Turan, kentimize geldiğinde meydanın yerini göstereceğiz. Anlaşabilirsek meydandaki yeri, trampa yapıp yerel yönetimlerin inisiyatifine almak istiyoruz. Valiliği taşıyoruz. Yıktığımız bedesten ile birlikte 250 dönüm büyük bir alan ortaya çıkacak. Ticari alanlar olmayacak ama Avrupa’daki meydanlarda küçük alışveriş yerleri, kafeler ve kiliseler var. Burada önyargılardan uzak yaşayan bir meydanı nasıl inşa etmemiz gerektiğini bilimsel bir şekilde bakmamız ve bunun gereğini halkımız için yapmamız gerekiyor. Herkese yer var gönül darlığına gerek yok.” Bülten