Mimarlar Odası Gaziantep Şubesi'nin desteğiyle yapılan Kamil Ocak Stadyum alanı ve çevresi fikir çalıştayı kapsamındaki proje yarışması sonuçlandı. Gaziantep' te bulunan üç üniversitenin mimarlık bölümü öğrencilerinin katıldığı yarışmada büyükşehir belediyesinin ödüllendireceği 5 eşdeğer proje ödüle layık görüldü. Yarışmada ayrıca mimarlar odasının özel olarak ödüllendireceği 4 proje de seçildi.

Gaziantep Üniversitesi, Hasan Kalyoncu Üniversitesi ve Zirve Üniversitesi'nden öğrencilerin yer aldığı yarışmada projeler kurul önüne geldi ve oylandı. Öğrenciler, yıkılacak olan Kamil Ocak Stadyumu'nun yerine yapılmasını düşündükleri tasarıları projelerine döktüler. Her projeye 10 dakika zaman ayrılan kurulda jüri başkanlığını Mimarlar Odası Gaziantep Şubesi eski başkanlarından Ahmet Muhtar Küçükkömürcü yaparken jüride Gaziantep Büyükşehir Belediyesi adına Genel Sekreter Yardımcısı Sezer Cihan, Gaziantep Üniversitesi adına Öğr. Gr. Ebru Yazgan, Hasan Kalyoncu Üniversitesi adına Yrd. Doç. Dr. M.Serhat Yenice, Zirve Üniversitesi adına Yrd. Doç. Dr. A.Turan Köksal, ÇEKÜL adına A. Zafer Okuducu yer aldı.

Yarışmanın neşeli geçtiğini belirten Sıtkı Severoğlu, "16 Ekim 2014'te Dünya Mimarlar Günü nedeniyle başlattığımız Kamil Ocak Statyumu ve çevresi çalıştayı 23-24-25 Ekim tarihleri arasında Gaziantep Üniversitesinde gerçekleştirilmişti. Gaziantep'te bulunan üç üniversitenin Mimarlık Fakültesi'nden toplam 140 öğrenci bu çalıştaya katıldı" dedi.

Severoğlu, ödül töreninde projelerin sergileneceğini söyledi. Haber Merkezi