Yer darlığı yüzünden gerek araç parkları, gerekse güvenlik yönünden büyük sıkıntılar yaşanan Nakliyatçılar Sitesi’nde yer sorunu çözülüyor. Gaziantep Nakliyatçılar Odası Başkanı Zafer Aydıngüler, mevcut yerlerinin yetersizliği konusunu Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e ilettiklerini ve yeni nakliyeciler sitesinin sözünü aldıklarını söyledi. Aydıngüler ayrıca Başpınar, Otoban yoluna Lojistik Köyü kurulacağını bunun projelerinin de devam ettiğini belirtti.

200’ÜN ÜZERİNDE ESNAF VAR

Nizip yolunda yaklaşık 250 dönüm alan üzerine yapılacak yeni nakliyatçılar sitesiyle, esnafın rahat bir nefes alacağını söyleyen Aydıngüler, “Mevcut yerimiz bize dar geliyordu. Yer sıkıntısından dolayı araç park yerlerimiz oluşmamıştı. Buranın projelendirilmesi 8-10 metrelik araçlara göre yapılmış, oysa şu andaki araçlar 16 metre uzunluğunda. Mevcut yerimiz 52 dönüm. Burada 200’ün üzerinde esnaf var. Artık burası bize dar geliyor. Yeni yerde en küçük işletme yeri ambar için 1000 metrekare olacak. Esnafımız daha geniş mekanlara kavuşacak” dedi.

KAMERA İSTİYORUZ

Bunun yanında sitede güvenlik sorunlarının da olduğunu belirten Aydıngüler “Yer sorunumuz yapıldı ancak inşaata başlansa bile en az 3 yıl sürer. Gatem bölgesinde güvenlik sorunu var. 25 Aralık yolu üzerinde kamara eksikliği var. Emniyetten kamara istiyoruz. Sitenin kamarası var, ancak dışarıdaki kamyonlar bağımsız duruyor, hırsızlık oluyor, araçlar çalınıyor” dedi.

Fatma Şahin’den lojistik köy projesinin de sözünü aldıklarını, Başpınar’da otoban yolu üzerinde 2 Milyon metrekare alan üzerine Lojistik Köy kurulacağını söyleyen Zafer Aydıngüler, “Büyükşehir Ticaret Odası’nın projesine de hazırlık yapacak, projelendirecek. Lojistik köyünde ara antre depolar oluşacak, uluslararası nakliye firmalarının hepsi birarada olacak. Avrupa normlarına uygun bir proje oluşturulacak” dedi.

MEVCUT YERİMİZ ÇOK KIYMETLİ

Aydıngüler, lojistik köyü ve yeni nakliyatçılar sitesinin 2015 yılında projelerinin oluşturularak, en kısa sürede bitirilmesinin hedeflendiğini söyledi. Mevcut nakliyatçılar sitesinin yerinin herkesin şahsi malı olduğunu da hatırlatan Aydıngüler, burasının çok kıymetli olduğunu, 52 dönüm alanın 41 Trilyonun üzerinde fiyat yaptığını dile getirdi.

Meral KINACILAR