"Hasan Kalyoncu dostları" Hasan Kalyoncu Üniversitesi'nin iftar yemeğinde bir araya geldi.

Üniversite kampüsü içinde bu yıl hizmete giren HKÜ Camii’nin avlusunda verilen İftar yemeğinin açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. Tamer Yılmaz, daha yeni bir üniversite olmalarına rağmen pek çok alanda üst sıralara tırmandıklarını söyledi.

YENİ BÖLÜMLER AÇILDI

Yılmaz, üniversitenin 6 yılda geldiği noktayı değerlendirerek, kısa bir süre içinde pek çok alanda ülke dereceleri kazandıklarını ve ilk sıralarda yer almaya başladıklarını belirterek, "6 yıllık geçmişe sahip Üniversitemiz; 5 Fakülte, 3 Yüksekokul ve 3 Enstitüde 19 Lisans Programı, 15 Lisansüstü Programda 3 bin 100 öğrenciye hizmet veriyor. Bu yıl 4 yeni bölüm açtık, 975 kontenjanımız var, önümüzdeki günlerde açıklanacak olan ÖSYM sonuçlarında tamamını doldurmayı hedefliyoruz" dedi. Eğitim-Öğretim faaliyetlerine bir takım yenilikler getirdiklerini bildiren Yılmaz, "Co-Op sistemine geçerek öğrencilerimizin sürelerinin önemli bir bölümünü sanayide , işletmelerde geçirmelerini sağladık. Sanayi tesislerine ve ilgili İşletmelere teknik geziler düzenliyor ve seminerler veriyoruz. Sadece derse girerek üniversite okunmaz, öğrencilerimize mentörlük sistemiyle sanayiden rehber atadık. Bu sistemde öğrenci eksik kaldığı yönleri, bilmediklerini direkt sahada olanlardan aldığı bilgi ve tecrübe desteğiyle tamamlıyor" diye konuştu.

YETKİNŞEKERCİ: RAHMETLE ANIYORUM

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Durdu Yetkinşekerci ise, 1983 yılında merhum Hasan Kalyoncu ile birlikte Eğitim Vakfını kurduklarını belirterek, "O zaman değerli dostlarımızla ülkemizin geleceği için küçük bir adım atmıştık. Merhum Hasan beyin inançlı ve kararlı duruşu, bugün önemli bir universitenin oluşmasını sağladı. Kendisini rahmetle anıyorum" diye konuştu.

KATILIM YOĞUNDU

İftar yemeğine Gaziantep Valisi Erdal Ata ve eşi, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mehmet Durdu Yetkinşekerci ve eşi, İl Emniyet Müdürü Ali Gezer ve eşi, HKÜ Mütevelli Heyet Başkanı Cemal Kalyoncu ve eşi, HKÜ Mütevelli Heyet Üyeleri, HKÜ Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz, Gaziantep İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Metin Karakök, Şehitkamil eski Belediye Başkanı Metin Özkarslı, Oğuzeli eski Belediye Başkanı Bekir Öztekin, HKÜ Akademisyenleri, Özel Erdem Koleji Yöneticileri ve her iki kurumun İdari çalışanları katıldı. LEYLA ÖZEKŞİ POLAT