Turkcell ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, ‘Akıllı Şehir Gaziantep’başlığı altında teknoloji destekli kentsel kalkınma hedefiyle gerçekleştirilen ortak projeleri ve gelecek planlarını bir toplantı ile duyurdu. Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Selen Kocabaş’ın ev sahipliğinde, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda, Turkcell teknolojisi ile Gaziantep’te yaşanan dönüşüm ve ilerleyen dönemde bu işbirliği ile atılması planlanan adımlar açıklandı.

BELEDİYELERE YOL ARKADAŞLIĞI YAPIYORUZ

Turkcell Kurumsal Pazarlama ve Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Selen Kocabaş, projenin Turkcell açısından önemini şu sözlerle ifade etti:

‘Turkcell olarak teknoloji ve inovasyona dayalı kalkınma hedefiyle geliştirdiğimiz çözümler, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde yeni bir boyut kazandı. İnsanımızı layık olduğu teknolojik standartlarla buluşturmayı hedefleyen vizyonumuzun ‘Akıllı Şehir Gaziantep’ uygulamaları bizlere büyük heyecan veriyor. Biz ‘Akıllı Şehir’in bir hedef değil, hiçbir zaman bitmeyecek bir inovasyon yolculuğu olduğuna inanıyoruz. Bugüne kadar pek çok uygulamayı hayata geçirdik ve iş birliğimiz yeni uygulamalarla devam edecek. Çünkü ihtiyaçlarımıza biz çözüm buldukça yenileri eklenecek, yeni çözümler yeni gelişim alanlarını ortaya çıkaracak” dedi.

İNSAN, ÇEVRE VE KALKINMA

Akıllı Şehir yolculuğunda Turkcell’in, İnsan, Çevre ve ‘Kalkınma’ olmak üzere üç temel alana odaklandığını belirten Kocabaş, ‘Her geliştirdiğimiz projede bu alanları hedefe koyuyoruz; çünkü inanıyoruz ki bu üç odak, şehirlerimizi daha yaşanılabilir, vatandaşımızı daha mutlu hale getirecek. Bunun örneğini Gaziantep’te görüyor ve bu güzel kentimizi uluslararası ‘Şehir Protokolü’ inisiyatifine dâhil ederek dünyada örnek gösterilir konuma taşıyan Fatma Şahin’i ve onun nezdinde Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ni tebrik ediyoruz. Önümüzdeki dönemde, kültür ve turizm alanındaki uygulamalardan mobil sağlık çözümlerine kadar pek çok alanda Gaziantepliler’e hizmet götürmeyi hedefliyoruz. Turkcell teknolojisinin gücü daima Gaziantep’in arkasında olacak’ dedi.

KALKINMA İÇİN TEKNOLOJİ ŞART

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise yaptığı konuşmada Gaziantep’in geçirdiği dönüşümü ve Turkcell ile yaptıkları iş birliğini değerlendirdi. Şahin, “Gaziantep Belediyesi olarak kurumsal kapasitemizi ve sorun çözme kapasitemizi, geçtiğimiz 1 yıllık dönemde artırdık. Bu başarı hikayesinin oluşumunda teknolojinin büyük payı var. Turkcell iş birliği ile elektrik ve su tüketiminde ve hafriyat yönetiminde büyük tasarruf ve verimlilik sağladık. Zeugma Müzesi’nde ve yıllık 2,5 milyon kişinin ziyaret ettiği hayvanat bahçemizde Turkcell’le birlikte teknolojik altyapı kuruyoruz. Planladığımız yeni projeler de var. Gaziantep’i bir Akıllı Şehir haline getirme sürecinde yol arkadaşımız Turkcell’e bize verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyoruz.’

Bülten