İl içi öğretmen atamalarında, Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü sitesinde birçok öğretmenin bir gün farklı bir okul, ertesi gün farklı bir okula atamasının görülmesi şaşkınlık yarattı.

KALKAN:ŞİKAYET ÇOK

İl içi tayin başvuruları sonrası Perşembe günü okulların kurum mebbis sistemi üzerinden sonuçlar açıklandığını belirten CHP Şahinbey Belediye Meclis üyesi Uğur Kalkan, Cuma günü Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü sitesi üzerinden başka bir sonuç yayınlandığını söyledi. Kalkan, "Bir çok öğretmenin perşembe günü atandığı okul ile cuma günü atandığı okul arasında farklılık oldu. Birçok öğretmen de perşembe günü başka bir okula atandı, Cuma günü tekrar kendi okulunda kaldı. Öğretmenlerden bana bu konuda çok sayıda şikayet geldi. Hepside bu işe çok şaşırdıklarını söylüyordu" dedi.

AÇIKLAMA BEKLİYORUZ

Konuyla ilgili olarak görüştüğü bazı milli eğitim yetkililerinin konudan haberinin olmadığını dile getiren Kalkan, "İşin diğer bir enteresan tarafı da böyle bir farklılık olmasına rağmen Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü sitesinde konuyla ilgili en ufak bir açıklama yok. Konuyla ilgili yetkililerden bizleri ve kamuoyunu aydınlatıcı açıklamalar bekliyoruz. Öğretmen atamaları bile bu şekilde yapılıyorsa vah bizim eğitim sistemimizin haline" diye konuştu. Meral KINACILAR