CHP’li Şahinbey Belediye Meclis Üyesi Uğur Kalkan, meclis başkanlığına 2015 yılı içerisinde aylık 10 bin 200 artı KDV ile BMV veya farklı bir model araç kiralayıp, yaklaşık 50 bin lira ödediniz mi? sorusunu yöneltti. Bu arada CHP’li meclis üyesi Kireç ise, “Yamaçtepe’deki bir plan değişikliklerine tepki koyarak, "bir plan yaptınız, planda 40 defa değişikliğe gidildi. Müteahitler geliyor birşeyler söylüyor planda değişiklik yapıyorsunuz. Müteahitlerin her dediğini yapacak mısınız? Neden 5 kat 7 kata çıkartılacak bunu kamuoyuna açıklamalısınız” dedi.

Şahinbey Belediye Meclisi, Temmuz ayı olağan toplantısının 2’nci bileşimi belediye başkanvekili Birol Ülger tarafından toplandı. Toplantıda ilgili komisyonlardan gelen 13 maddeden oluşan gündem oylandı, maddelerin çoğunluğu oy birliğiyle karara bağlandı. Yamaçtepe-Cebeler Mahalleleri 1/1000 ölçekli Revizyon Uygulama İmar Plan Notlarının Revizyonu teklifinin görüşüldüğü sırada CHP’li meclis üyesi Yılmaz Kireç ile AKP’li meclis üyesi Cuma Güzel arasında tartışma yaşandı.

KİREÇ: NEDEN KAT ARTIŞI OLACAK

CHP’li meclis üyesi Kireç, “Yamaçtepe’de bir plan yaptınız, planda 40 defa değişikliğe gidildi. Müteahitler geliyor birşeyler söylüyor planda değişiklik yapıyorsunuz. Müteahitlerin her dediğini yapacak mısınız? Neden 5 kat 7 kata çıkartılacak bunu kamuoyuna açıklamalısınız” dedi.

GÜZEL: MÜTEAHİTLERİN DEDİĞİ YAPILMIYOR

AKP’li Cuma Güzel ise, “Müteahitlerin her dediği yapılıyor gibi bir durum sözkonusu değil. Bu bölgenin gerçeklikleri var. Bir plan hazırlandıktan sonra o planı işletmek uygulamaya koymak gerekir şayet plan işlemiyorsa normal olarak değişikliğe gidilir. Her hangi bir emsal değişikliği yok, arsada yaşanan sıkıntıdan dolayı böyle bir değişikliğe gidilmesi önerildi, biz de meclise getirdik, bunda birşey yok” diye konuştu.

KALKAN’DAN SORU ÖNERGESİ

Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından CHP’li meclis üyesi Uğur Kalkan, meclis başkanlığının cevaplaması istemiyle soru önergesi verdi. Kalkan, soru önergesinde, şunları belirtti: “2015 yılı içerisinde aylık 10 bin 200 artı KDV ile BMV veya farklı bir model araç kiralayıp, yaklaşık 50 bin lira ödediniz mi? Kiralama yapıldıysa hangi birim ve kim için yapılmıştır? Bu araç belediye iş ve işlemlerinde mi kullanılmıştır yoksa belediyeye hiç uğramamış mıdır? Fiyat teklifi veren üç firmanın da yönetiminin aynı kişiler olduğu doğru mudur?” Şahinbey Belediye Meclisi, 1 Ağustos 2016 günü saat 14.00’da toplanmak üzere dağıldı. SALMAN ERDİNE