CHP Şahinbey Meclis Üyesi Uğur Kalkan, belediyenin kentsel dönüşüm kapsamında vatandaştan ucuza ev aldığını savunarak, bu konuda şikayet olduğunu söyledi. Birol Ülger ise,"Belki birkaç kişi evini değerini bulmadığını söyleyebilir. O zaman da kişi mahkemeye gidiyor. Mahkeme kararı ne ise onu uyguluyoruz" dedi.

Başkan Vekili Birol Ülger Şahinbey Belediyesi’nin projelerini meclis üyelerine aktardı. Ülger, bu ay içerisinde 95 evi kamulaştırdıklarını ve kentsel döönüşüm kapsamında toplamda, 7 bin 426 evin yıkımını gerçekleştirdiklerini kaydetti.

KALKAN: ‘KENTSEL DÖNÜŞÜM’ KAPSAMINDA, VATANDAŞTAN UCUZA EV ALIYORSUNUZ

Başkan Vekili Birol Ülger’in bu açıklamalarının üzerine CHP Şahinbey Meclis Üyesi Uğur Kalkan, belediyenin kentsel dönüşüm kapsamında vatandaştan ucuza ev aldığını savundu. Kalkan, “Belediye kentsel dönüşüm kapsamında 7 bin 400 kişinin evini aldı. Başkan, 7 bin kişinin hayır duasını aldığını söylüyor. Kaç kişi belediyeden ev aldı bu rakam belli mi? Şehreküstü’de bir yere 1.2 milyon fiyat belirlediniz. Kişi mahkemeye gitti ve bilirkişi gelip 8 milyon TL belirledi. Sonradan belediye o parayı o kişinin hesabına yatırdı. Her vatandaş gidip dava açamayabilir. Bu konuda şikayetler var” dedi.

ÜLGER: MAHKEME KARARI NE İSE ONU UYGULUYORUZ

Başkan Vekili Birol Ülger, konuya dair, mahkame kararı ne ise onu uyguladıklarını vurgulayarak, sözlerine şunları ekledi: “Bizden talep eden kişiler alıyor ama başka mahalleden ve semtten almak istiyorsa bir şey yapamıyoruz. 10 bine yakın ev yaptık. Kentsel dönüşüm kapsamında talep edenlerden alıyoruz. Belki birkaç kişi evini değerini bulmadığını söyleyebilir. O zaman da kişi mahkemeye gidiyor. Mahkeme kararı ne ise onu uyguluyoruz."

ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDİYOR

Şahinbey Belediyesi Başkan Vekili Birol Ülger, Şahinbey Belediyesi’nin çalışmalarını aktardı. Ülger, “Yamaçtepe’de 12 milyon 200 bin metre kare büyüklüğünde yeni inşaat alanın, 12 milyon 200 bin metre yaşam alanı içerisinde 3 milyon metre karesini yol yapıyoruz. Yaklaşık 95 evin kamullaşmasını yaptık. Böylece kentsel dönüşüm kapsamında toplam 7 bin 426 evin yıkımını gerçekleştirdik. Mavikent 5. Alan konutlarımızın inşaat çalışmalarıda hızla devam ediyor. Yine şehit ve gazilerimize konut tahsisimiz devam edecek. Akkent Kongre ve Kültür Merkezi çalışmalarımız devam ediyor. Kahvelipınar ve Kıbrıs Mahallelerinde yol genişletme çalışmalarımız sürüyor. Geylani Mahallesinde Özdemirbey Mahallesin’deki gibi dörtlü yol yapacağız. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba’nın katılımıyla, hayvan yetiştiricilerine 2 bin 500 ton yem desteğinde bulunduk. Çiftçilerimize desteğimiz devam ediyor. Vatandaşlarımızla biraraya gelmeye çalışıyoruz. Bu arada yeni nüfusumuzla Türkiye genelinde 3’ncü, şehrimizde ise birinciyiz” ifadesini kullandı.

ŞENCAN: BELEDİYE PERSONELLERİNE İLİŞKİN ÇALIŞMALAR YAPILSIN

Gündemin 10.maddesi olan, Yeşilvadi, Perilikaya ve Yazıcık konutlarından 1+1 ve 2+1 konutların taksitli olarak satışının yapılması teklifi hakkında söz alan CHP Şahinbey Meclis Üyesi Hasan Şencan, Belediye personellerinin de, konut imkanlarından yararlanması önerisinde bulundu. Şencan, “Şahinbey Belediyesinde 119 tane kadrolu memur, 3 bine yakın ise taşeron işçi var. Belediye personellerine ilişkin, elimizdeki dairelerle ilgili kooperatif tarzında bir çalışma başlatılarak, kendi personellerimize 140’lık peşinat ile fiyat ve ödeme kolaylığı tanınabilir” diye belirtti. Ülger, “Komisyonda da söylemiştiniz. Daha öncede gündeme geldi. Personellerimiz bu tür imkanlardan zaten yararlanıyor” dedi.

KALKAN: 2019 YILI, CHP BAŞKANLIĞI DÖNEMİ OLUR

Gündemin 11.maddesi; 2 Mayıs 2013 tarih ve 71 sayılı meclis kararı ile tahsis edilen, Güneykent Mahallesi, 4083 ada, 5 parselin tahsisin iptali teklifi kararına ilişkin konuşan CHP Şahinbey Meclis Üyesi Uğur Kalkan’ın, “Başkanım çok şanslısınız. Mevcut döneminizde iki defa TÜRGEV’e verilen arsaları iptal ettirdiniz. Üçüncüsünü de inşallah 2019 Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Başkanlık dönemimizde olur” sözlerine yönelik şunları söyleyen Ak Parti Şahinbey Meclis Üyesi Cuma Güzel, “İnşallah 2019’da sizlerle burada Ak Parti Belediyesi önderliğinde devam edeceğiz” şeklinde konuştu. Gündeme alınan 13 madde Teklif Karar olarak oy birliği kabul edilirken, 4 madde ise gündem dışı olarak meclis gündemine alındı. Meclis gündemine alınan 4 maddenin 3’ü Teklif Karar olarak oy birliği ile kabul edildi. Şahinbey Belediye Meclisi Şubat ayı 2. oturum toplantısını 06 Şubat 2017 Salı günü saat 16.00'da yapılmak üzere birinci oturuma son verildi. AYŞEGÜL BAĞCI