Ticaret Odası ile Türkiye Kalite Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği “Kurumsal Mükemmellik Gaziantep Deneyim Paylaşım Konferansı” iş, siyaset ve akademi dünyasından çok sayıda ismin katılımıyla gerçekleşti. Etkinlikte, GTO Ulusal Kalite Hareketi’ne (UKH) katılarak “İyi Niyet Belgesi”ni de törenle imzaladı.

Ticaret Odası Başkanı Eyüp Bartık, Oda’nın bugüne kadar başta ekonomi olmak üzere sosyal ve kültürel alanlarda da güçlü bir performans sergileyerek diğer kentlere “model” olarak gösterilen Gaziantep’in dönüşüm sürecine önderlik eden “model kurum” olma başarısını gösterdiğini belirtti. Bartık, “Gaziantep gibi özel bir kente mükemmellik yolculuğunda da liderlik etmekten onur duyacağız. O nedenle attığımız bu adım, elde ettiğimiz bu başarı uzun vadede üye firmalarımızı, Gaziantep’i ve Türkiye’yi ileriye taşımak, yaşam kalitesini yükseltmek anlamına geliyor.”

TEK BAŞINA YETMEZ

Kalite anlamında Oda olarak yaptıklarının tek başına yeterli olmayacağına işaret eden Bartık, “Kaliteyi yaymamız gerekiyor. Türkiye'de son yıllarda kalite olgusu üzerinde durulmaya, kalitenin önemi üzerinde konuşulmaya başlandı. İnsanlar, kaliteli ürünler, kaliteli yaşam konularına daha fazla eğildi. Bu da çeşitli imalat ve hizmet sektörlerinde kalite olgusu ve beklentisinin daha fazla yaygınlaşmasına ve önem kazanmasına yol açtı. Bu yönde firmaların çalışmaları daha somut hedeflere yöneldi. İnsanlar artık seçimlerini rastgele yapmıyor, en küçük işlerde bile kalite vurgusu yapıyor. Bu da hayatın her katmanına kalite getiriyor” diye konuştu.

KalDer Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Doğan, kuruma yolculuk süresince rehberlik etmeyi sürdüreceklerini belirtti. Bölgede 30 civarında KalDer üyesinin bulunduğunu üretken insanları ve ekonomik potansiyeliyle üye sayısının önümüzdeki süreçte daha da artacağını dile getiren Doğan, günümüzde işletmelerin küreselliğin getirdiği çok önemli risklerle karşı karşıya olduğunu vurgulayarak, “Ülkemiz ve işletmelerimiz son yıllarda bir taraftan küresel rekabet ortamının getirdiği sorunlarla başa çıkmaya çalışırken, özellikle Güneydoğu Anadolu Bölgemiz bu etkili göç hareketiyle baş etmek zorunda kalmıştır.” NECMETTİN GÖRGÜN