Turna Yağları’nı üreten Sayınlar Gıda, Ekonomist Dergisi ve Türk Ekonomi Bankası işbirliği ve Turkcell’in desteği ile gerçekleştirilen Anadolu’nun En Büyük 500 Şirketi araştırmasında ödüllendirildi.TEB Genel Müdürü Ümit Leblebici, araştırmada, ihracatını en çok artıran şirketler kategorisinde birinci olan Turna Yağları’nı üreten Sayınlar Gıda’nın ödülünü, Yönetim Kurulu Başkanı Metin Erturhan’a takdim etti.

KİMLER KATILDI ?

İstanbul Swissotel’de düzenlenen törene; Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Denizli Valisi Abdulkadir Demir, TEB Genel Müdürü Ümit Leblebici, Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Selen Kocabaş, Capital ve Ekonomist Dergileri Genel Yayın Direktörü Rauf Ateş ile ödül alan firma temsilcileri katıldı. Capital ve Ekonomist Dergileri Genel Yayın Direktörü Rauf Ateş, 30-40 yıl önce Türkiye’de kurulan şirketlerin yüzde 90’ının İstanbul’da, yüzde 10’unun Anadolu’da olduğunu, günümüzde İstanbul’un oranının yüzde 20’lere gerilediğini söyledi.

İHRACATI ARTIRMAYI HEDEFLİYORUZ

Konuşmaların ardından TEB Genel Müdürü Ümit Leblebici, araştırmada, ihracatını en çok artıran şirketler kategorisinde birinci olan Turna Yağları’nı üreten Sayınlar Gıda’nın ödülünü, Yönetim Kurulu Başkanı Metin Erturhan’a takdim etti. Teşekkür konuşmasında Sayınlar Gıda’nın tarihsel sürecine değinen Erturhan, “Kalitemiz markamız, markamız kalitemizdir. Başarıyı sürekli kılmak başarmaktan daha zor. İşte başarımızın sırrı budur” dedi. Erturhan, Ar-Ge çalışmaları ve pazar arayışları ile üretimi ve ihracatı artırmayı hedeflediklerini söyledi.

HABER MERKEZİ