ZirveFest 2014 kapsamında Zirve Üniversitesi’nde söyleşi düzenleyen ORKA Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı ve Damat-Tween markalarının yaratıcısı Süleyman Orakçıoğlu, önemli mesajlar verdi. Orakçıoğlu, " “Kaliteli ürün ucuz olmaz. Kimse böyle bir hayal dünyasında yaşamasın. Biz sektörün nabzını tutarak, ürettiğimiz kaliteli ürünleri en uygun fiyatla müşteriye sunuyoruz" dedi.

Söyleşiye Zirve Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Taner Nakıboğlu, Zirve Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Kısa, Zirve Üniversitesi Genel Sekreteri İhsan Palta, Royal Halı ve Pierre Cardin Halı Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Cihan Dağcı ve öğrenciler katıldı.

HİKAYE PAYLAŞIMI

Damat markasının hikayesini öğrencilerle paylaşan Orakçıoğlu önemli girişimcilik notları verdi. Orakçıoğlu markanın başarısında çok kültürlü bakış açısının önemli bir yer tuttuğunu söyleyerek: “Dünya artık tek kutuplu kültürleri kabul etmiyor. Bizler de hem Batılıyız hem Doğulu, dünyanın her yerindeki insanı anlıyoruz. Kebap da seviyoruz krep de yiyoruz. Dünya markası olabilmemizin altında bu çok kültürlülük yatıyor.” dedi.

ÇOK İŞİMİZ VAR

Öğrenciler tarafından sorulan “Kadın giyim sektörüne girmeyi düşünüyor musunuz?” sorusu üzerine; “Kendi segmentimizde yapacağımız daha çok işimiz var. Sadece giyim olarak düşünmüyoruz, erkeklerin günümüzde önemli bir ihtiyacı haline gelen kozmetik sektörü var mesela” diyerek Damat markasının önümüzdeki dönemlerde kozmetik sektörüne girebileceğinin ipuçlarını verdi.

KEYİF ALDIM

Zirve Üniversitesi’nde olmaktan çok keyif aldığını söyleyen Süleyman Orakçıoğlu: “5 yıl önce kurulan Zirve Üniversitesi’nin bu yıl Türkiye çapında ismini duyurduğu görüyorum. Gaziantep’in girişimcilik ruhu iş dünyasına örnek oluşturuyor. Buradaki gelişmiş sanayi ve iş alanları Zirve Üniversitesi öğrencileri için önemli bir avantaj. Eğitim hayatımız içerisinde pratik deneyimler kazanmak iş dünyasında başarıyı getiriyor” diye konuştu.

LEYLA ÖZEKŞİ POLAT