Bakırcılar ve Sedefçiler Odası Başkanı Celal Açık, yaptığı açıklamada kale restorasyonunun tamamlanmasının ardından turist sayısında artış yaşanacağını ifade etti.

Açık, Gaziantep Kalesi’nin restorasyon işinin uzun sürdüğünü öne sürerek, kalenin tamamlanmasının ardından turist sayısında artış olacağını söyledi. Otopark sorununun çözülmesi gerektiğini dile getiren Açık, “Kale bittikten sonra buralar çok canlanacak” dedi.

RAMAZAN HAREKET GETİRDİ

“Ramazanın gelmesi ile birlikte kalenin etrafında canlılık oldu" diyen Açık, "Kale, esnafın bel kemiğidir, çünkü, kalenin tanıtımı çok olduğu için turistlerin programında vardı. Biz uzmanlara kalenin bir an önce bitmesini söyledik. Tarihi, kültürel proje yolları olduğu için kalenin altında otobüsler duracak, burayı da yürüyüş parkı olarak gezecekler ve burada otopark problemini de çözersek, Gaziantep’in turist sayısı daha çok artar" şeklinde konuştu.

ÖNEMLİ YERLER

Tarihi dokuların bir an önce gün yüzüne çıkması gerektiğini belirten Açık, “Biz turist sayılarını eskiden 10 binler olarak ifade ediyorduk. Şimdi ise milyonlarla ifade ediyoruz. Eskiden gezecek turistlere tarif edecek bir yerimiz yoktu, bir parkımız var, parkı gezin diyorduk ama şimdi çok yerler var. Onlar artık gezmeleri günlere sığdıramıyor. Onun için tarihimizi, dokumuzu bir an önce gün yüzüne çıkartalım. Tarihi dokuyu öne çıkardığın zaman, kültürünü öne çıkardığın zaman bütün turistlerin ilgi alanını çekersin. Bizim bunlara çok önem vermemiz lazım” ifadelerinde bulundu. İHA