Büyük bir ihmal sonucu çöken kaleye bağlantı köprüsü ve kule’nin onarım ve restorasyonunun bittiği açıklandı. Toplam 1 milyon 200 bin TL harcanan Kale için rakamın yüzde 50'sinin kapatılan Gaziantep İl Özel İdaresi ve bakanlık tarafından karşılandı. İl Kültür ve Turizm Müdürü Ergun Özuslu, giriş kulesinin ömürlük olduğunu söyledi.

ÇALIŞMALAR 1 YILDIR DEVAM EDİYORDU

İl Kültür ve Turizm Müdürü Ergun Özuslu, Haziran sonu gibi bitecek çalışmaların mevcut merdivenin yanına destekleyici bir duvar daha çıkılması nedeniyle kısa süreliğine uzadığını söyledi. Kale'de basamakların tamamlandığını, yan tarafa yeni bir duvar yapıldığını belirten Özuslu, "Çalışmalar 1 yıldır devam ediyordu. Kullanılan malzemeler, taşlar, kullanılan köprü daha sağlam ve sağlıklı oldu, Sağlam bir çalışma yapıldı. " dedi.

GALERİLERİN RESTORASYONUNA BAŞLANACAK

Kalenin çöken giriş kulesinin yüzde 95'inin bittiğini söyleyen Özuslu, "Kale'nin girişi çok güzel oldu. 10 gün içerisinde Kalemiz ziyaretçilere açılacak. Bundan sonra Kalenin galerilerinin restorasyonuna başlanacak. Kalemiz ömürlük oldu inşallah" dedi. Meral KINACILAR