Atatürkçü Düşünce Derneği'nde biraraya gelen kalabalık adına basın açıklamasını Merve Demir yaparken, Sevilay Çete Kale'nin duygulandıran mektubunu ise Filiz Serin okudu. Kale mektubunda, "İçimdeki yara dışımdaki yaradan daha büyük. İçimdeki yara kadınlarımızın çaresizliğine ve acizliğine ağlıyor. Tüm dostlara tüm arkadaşlara ve duyarlılık gösteren destek veren herkese teşekkür ederim. Beni bu sevginin kurtardığına ve iyileştireceğine inanıyorum" dedi.İŞTE KALE'NİN MEKTUBUŞiddet gören bir kadını sığınma evine yönlendirerek çaresiz bir kadına yardım edilmesi savının bile bu kadar büyük bir şiddete maruz kalması erkek şiddetinin toplumun ne kadar vahim ve korkunç bir boyuta ulaştığını göstermektedir.
Ancak daha vahim olan ötekileştirme politikasının sosyal ve duygusal uçurumun ve farklılıklarımızın kullanılarak oluşturulan ayrımlaşmanın yarattığı kin, nefret ve hınç çok daha vahim ve korkunç boyutta.Şiddete uğrarken Cumhuriyetçilerin başı okumuş kadınsın, mali müşavirsin diyerek şiddeti artırmalı bu korkunç boyutun işaretleridir.Sonuç olarak içimdeki yara dışımdaki yaradan daha büyük.İçimdeki yara biz nasıl böyle bir hale geldik diye kanıyor.İçimdeki yara bu kadar büyük bir nefrete bu kadar büyük bir kine ağlıyor.

İçimdeki yara kadınlarımızın çaresizliğine ve acizliğine ağlıyor.

Dilerim yaşadığım bu acılar başka acıların yaşanmasını önleyecek sonuçlara neden olur.

Tüm dostlara tüm arkadaşlara ve duyarlılık gösteren destek veren herkese teşekkür ederim. Beni bu sevginin kurtardığına ve iyileştireceğine inanıyorum.Sevgilerimle..Sevilay Çete Kale