Son günlerde terör eylemlerinin artması, ülkeyi turizmden yoksun bıraktı. Özellikle terör olaylarından dolayı ziyaretçilerin azaldığı Gaziantep Kalesi ve çevresinde bulunan esnaflar, terör eylemlerinden dolayı turistlerin gelmeye çekindiklerini kaydetti.

ÇOK SAKİN

Son zamanlarda ülkede terör olaylarının yaşandığını dile getiren bakır ustası Erkan Yol, 20 yıldır Gaziantep Kalesi’nin çevresinde bakırcılık yaptığını, daha önce hiç bu kadar sakinlik görmediğini dile getirerek şöyle konuştu: “Bizim burada şu ana kadar hiçbir şey olmadı. Herkeste genel olarak bir sağduyu hakim. Ama biz tabi mesleğimiz icabı turizm olduğu için, Kale’de Gaziantep’imizin bir simgesi olduğu için genelde Gaziantep’e gelen yabancılar, Gaziantep Kalesi’ne muhakkak gelirler. Ama tabi bu bayram ve Ramazan ayının son haftasından ötürü, baya bir azalma var. Hatta bazı günler hiç Turist gelmiyor. Turların çoğunun iptal edildiğini duyduk. 20 yıldır bu kale çevresindeyiz, burada iş yapıyoruz. Hiçbir zaman kalede böyle bir sakinlik görmedik. İlk kez böyle bir sakinlik oldu. Genel olarak Türkiye halkında bir korku oluştu. Gaziantep’te korkmaya gerek yok, şu ana kadar burada bir şey görmedik.”

GRUP VE TURİST GELMİYOR

Gaziantep’te yapmış oldukları sedefçiliğin çok zor bir sanat olduğuna değinen sedef ustası Adem Bıyık ise sedef sanatının Türkiye’yi temsil eden bir el sanatı olduğunu vurgulayarak, “Gaziantep kalemize gelen turistler, el sanatlarımıza aşırı derecede talepleri var. Bu son zamanlarda yaşanan terör ve savaş olaylarından dolayı, bu olayları çıktı çıkalı, hiçbir şekilde bir grup ve turist gelmiyor. Şu an hem kalemiz hem de kalenin etrafından bulunan esnaflar boş boş bir şekilde oturuyorlar” ifadelerine yer verdi.

GELMEYE ÇEKİNİYORLAR

Turistlerin bölgeye gelmeye çekindiğini dile getiren bir yemeni ustası da, “Sonuçta onların gözünde burası doğu olarak gözüküyor. Ondan dolayı buraya gelmeye çekiniyorlar. Ara sıra turların iptal olduğunu falan duyuyoruz. Bu tür rahatsız edici durumlardan dolayı, işimizde azalma ve zarar oluyor” dedi. İHA