Büyükşehir Belediyesi ile İl Emniyet Müdürlüğü arasında, kentin trafik ve ulaşımındaki sorunlarının giderilmesi için yapılan işbirliği meyvelerini vermeye başladı.Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, , İnönü Caddesi, Hürriyet Caddesi ve Fevzi Çakmak Bulvarı üzerinde görevli zabıta ekiplerinin kaldırım ve otobüs duraklarına park eden, kaldırımı işgal eden araçlara ceza uygulandığını, bu nedenle vatandaşları kurallara uymaya davet etti.

Trafik Zabıta Şube Müdürlüğü ile İl Emniyet Trafik Şube Müdürlüğü’ne bağlı personeller senkronize çalışarak kent içi trafik problemlerinin çözümüne katkı sunuyor. Gaziantep’te araç sayısının her geçen gün hızla arttığını, bu artışa bağlı olarak kent içerisinde yaşanan trafik sorunlarına uzun soluklu çözümler getirmenin kaçınılmaz olduğunu belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, "Kentimizin en büyük sorunlarının başında ulaşım geliyor. Büyüyen kent, artan araç sayısına karşın dar ve alternatifsiz yollar çeşitli önlemler almayı kaçınılmaz kılmaktadır. Bu nedenle İl Emniyet Müdürümüzle yaptığımız istişareler sonucunda yeni bir çalışma başlattık" dedi.

NELER YAPILIYOR?

Başkan Şahin, "1 emniyet, 1 trafik zabıta personelinden oluşan 2 ekiple Şahinbey ve Şehitkamil başta olmak üzere İnönü Caddesi, Hürriyet Caddesi ve Fevzi Çakmak Bulvarı üzerinde emniyet ve zabıtanın sorumluluk alanlarında uygulama yapıyoruz. 2 ekip kenttin farlı bölgelerinde görev yapıyor ve zabıta-polis beraber hareket ediyor. Projenin zabıta-emniyet işbirliği ile gerçekleştirilmesindeki sebep; Trafik Zabıtası, sorumluluk alanları içerisinde yer alan engelli rampalarına park, otobüs durağı işgali, kaldırım işgali, toplu taşıma ve ticari araçları denetleme ve bunlara ceza kesme dışında yetki sahibi değil. Bunun dışında kalan Işık ihlalleri, çift sıra park, park yasağı, hız limit ihlali gibi hususlarda ceza kesme yetkisi emniyette olduğu için devreye polisler giriyor. Şehrin ulaşım ağında yaşamı kolaylaştıracak tedbirler alma bakımından bu çalışmanın çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Çünkü koordinasyonu sağlayamadığınız zaman yeterince etkin bir çalışma modeli oluşturamıyorsunuz. Büyükşehir Belediyesi ve İl Emniyet Müdürlüğü arasında, kentin trafik ve ulaşımındaki sorunlarının giderilmesi için işbirliğine, şehirde trafik ve ulaşımla ilgili ciddi bir koordinasyona, güçlü bir çalışmaya ihtiyaç duyuluyor" diye konuştu.

KURALLARA UYMAYANLARA CEZA

Trafik Zabıta ekiplerinin polislerle beraber kurallara uymayanlara ceza kestiğini söyleyen Fatma Şahin, İnönü Caddesi, Hürriyet Caddesi ve Fevzi Çakmak Bulvarı üzerinde görevli zabıta ekiplerinin kaldırım ve otobüs duraklarına park eden, kaldırımı işgal eden araçlara ceza uygulandığını, bu nedenle vatandaşları kurallara uymaya davet etti. Şehrin 2 farklı bölgesinde hayata geçen uygulamanın vatandaş ve esnaftan tam not aldığını, aynı uygulamayı önümüzdeki günlerde farklı bölgelerde de başlatacaklarını vurgulayan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, "Vatandaşlardan ve esnaftan olumlu geri dönüş alıyoruz. İlerleyen süreçte, Şahinbey ve Şehitkamil olmak üzere iki ilçede görevli ekip sayısını arttırmayı hedefliyoruz" dedi. BÜLTEN