Miting saati 17.. Bizim ofis Demokrasi meydanına çok yakın olduğundan çeyrek kala girdik eski beğendik yönünden miting alanına.. Davulcu hemen sardı etrafımızı. Sağolsunlar tanıdıkları için bize davul faslı geçtiler bir güzel..

Önce Alleden deresi tarafına yürüdük.. Çevrilmişti alan çimlerden itibaren birkaç tane Vinçe takılan perde ve bayraklarla.. Ama bazı Vinçlerin plakası sökülmüştü dikkatimizi çekti hemen.. Resmini çektik tabii.. Sorduk başındaki adama, kafasını salladı sadece..

Arkada, meraklı mı, partili bilmiyorum ama ağaçların altında ve çevrilmiş alanın dışında oldukça dikkat çeken kalabalık vardı..

Sonra biraz daha daldık kalabalığın içine, ön sıralar sık, orta sıralar normal, arka sıralar seyrekti.. Ama doğrusunu söylemek gerekirse, yerel seçimlerden daha fazla kalabalık vardı..

Yetermiydi ?

Bana göre yetmezdi.. Sordum partiye yakın olanlara..

-'Toplama yoktur bu mitingde' dediler..

Anlaşılan CHP teşkilatı mitingi kendi haline bırakmış, gelen partililer kendiliğinden gelsin istemiş.. Yani mahallelere dolmuş veya otobüs filan göndermemişler. Adam getirmemişler..İlçeleri sordum orasını da öyle yapmışlar.. Zaten belliydi gelenlerin profilinden..

Miting alanının çevresini dolaştırdık muhabirlere, gerçekten ne bekleyen dolmuş ne otobüs vardı çevrede.. Bu da bir yöntemdir dedik ve Kılıçdaroğlunu dinledik..

Şu bir gerçek ki, Kemal Kılıçdaroğlu bu kez farklı.. Çok çalışıyor, koşturuyor, mesajlarını veriyor, vaatlerini sıralıyor, vatandaşları ikna etmek için müthiş bir efor sarfediyor.. Eğer Milletvekili adayları, partililer, teşkilatlar da genel başkanları kadar koşturup daha önce CHPye oy vermeyenleri ikna edecek yöntemleri uygularsa, o zaman CHP gerçekten iyi bir oy potansiyeli yakalayabilir..Ama dediğim gibi genel başkanlarının çabasına ayak uydurmaları şartıyla..

Birşey daha var söyleyeceğim.. Miting düzenlendiğinde, genel başkan gelene kadar meydanda toplanan partilileri oyalamak için etkinlikler düzenlenmeli.. Sahnede düzgün Türkçesi olan, insanları etkileyebilecek kişiler yer almalı.. CHPliler nedense herşeyi kendi haline bırakmıştı.. Bir müzik çalıyordu sadece.. Taki genel başkan gelinceye kadar böyle devam etti.. Şunu itiraf etmeliyim ki, AK Partide böyle bir aksaklık göremiyoruz.. Bugün HDPyi de göreceğiz bakalım onlar nasıl hazırlanmışlar..