Kuruculuğunu, Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan, Meclis Başkanı Cemil Çiçek, eski Kültür Bakanı İsmail Kahraman, Milli Eğitim Eski Bakanı Ömer Dinçer’in yaptığı, Türkiye’nin en köklü vakıflarından olan Birlik Vakfı, Gaziantep Şubesi yönetim kurulu üyeleri ve basın mensupları ile düzenlenen kahvaltıda bir araya geldi.

Birlik Vakfı Gaziantep Şubesi’nin komisyonlarını ve kulüplerini kurduklarını ifade eden Şube Başkanı Mehmet Fatih Aslan; “Vakfımızın gayesi birlik ve düzen içerisinde, özgür fikirleriyle bu ülkeyi her gün biraz daha ileri taşıyacak nesiller yetiştirmek için geçmiş ile gelecek arasında köprü vazifesi kurarak ülkenin gelişmesi için gayret göstermektir. Vakfımız ekonomik kaygısı olmayan, genelde düşünce üzerine kurulu bir çalışma sürdürmektedir.” Dedi. Birlik Vakfı’nın 29 Mayıs 1985 yılında kurulduğunu kaydeden Aslan, “Amacımız, geleceğimizin teminatı olan insanımızın inançlı, vatansever, kültürlü, ilmi seviyesi yüksek, çağdaş, bilimsel ve teknolojik bilgilere sahip birer şahsiyet olmalarını sağlamak ve milletimizin birlik ve huzur içinde kalkınma ve gelişmesine katkıda bulunmaktır. Vakfımızın genel yaklaşımını benimseyerek Gaziantep’te ki faaliyetlerimize de buna göre yön vereceğiz. Bu amaç doğrultusunda çalışmalarımıza komisyonlarımızı ve kulüplerimizi kurarak başladık. Dava arkadaşlarımın görevlerinin hayırlara vesile olmasını diliyor, burada bulunan Vakıf üyelerimize ve siz değerli basın mensuplarına teşekkür ediyorum. Birlik ve beraberliğimiz daim olsun.” Şeklinde konuştu.

Birlik vakfı komisyon ve kulüplerin görev dağılımları; Başkan Mehmet Fatih Aslan ,Başkan Yardımcısı, Bahiyeddin Haz ,Başkan Yardımcısı, Mehmet YILMAZ, Başkan yardımcısı, Bekir Aslan, Sekreter Muhittin Şimşek, Muhasip-Mehmet Şener, Eğitim Komisyonu Başkanı Fatih Şengül, Proje Komisyonu Başkanı M.Ali Dağdeviren, Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Mehmet Dinli, Hukukçular Kulübü Başkanı Avukat.Ali Öztürk, İş Adamları Kulübü Başkanı-Ali Kaplan, Halkla İlişkiler Komisyonu Başkanı Abdulkadir Katmerci Kültür Komisyonu Başkanı Arif Akpınar, Basın-Yayın Komisyonu Başkanı-Tuğrul Sarıkurt, AR-GE Komisyonu Başkanı- Ramazan Dalkan Gençlik Kulübü Başkanı- Ali Yıldız şeklinde olduğu açıklandı.

Mansur YALVAÇ