Şırnak’ın Cizre ilçesinde güvenlik ekiplerine yönelik roketatarlı saldırıda şehit düşen Özel Harekat Polisi Taner Cinpolat’ın Gaziantep’teki babaevine ateş düştü.Şırnak’ın Cizre ilçesinde teröristler tarafından polis ekiplerine düzenlenen roketatarlı saldırıda şehit olan Özel Hareket Polisi Taner Cinpolat'ın (27) Gaziantep’in Şahinbey ilçesinde 5. Sokak'taki evine acı haber ulaştı. Acı haberi duyan şehidin babası Muzaffer Cinpolat ve annesi Güllü Cinpolat gözyaşlarına hakim olamadı. Bingöl’de görev yapan ve buradan Şırnak’ın Cizre ilçesine gönderilen şehit Cinpolat’ın babaevine Türk bayrağı asıldı.4 kardeşi olan ve bekar olduğu öğrenilen Taner Cinpolat’ın ailesinin maddi durumunun kötü olduğu ve babasının seyyar satıcılık yaparak ailesine baktığı öğrenildi. Üniversite sınavlarında çok başarılı olduğu, buna rağmen polis olmak istediği öğrenilen şehidin kardeşleriyle beraber çalışarak tek katlı bir ev aldıkları belirtildi.Şehidin kardeşi Ferit Cinpolat, “Taner, vatanını, bayrağını çok severdi. Vatan sağolsun. Üniversite sınavlarında çok başarılıydı ama özellikle polis olmak istiyordu. En son özel hareket polisi oldu. 2,5 yıldan beridir görev yapıyordu” dedi.Taner Cinpolat’ın küçük kardeşi Yetkin Cinpolat ise, “Bu hainlerin yanına kalmayacak” ifadelerini kullandı.
GENELKURMAY AÇIKLAMA YAPTI
Genelkurmay Başkanlığı, Cizre İlçesi’nde teröristlerin saldırısı sonucu 1 asker ve 1 polisin şehit olduğunu olayda 5 PKK’lının da öldürüldüğünü açıkladı. Genelkurmay internet sitesindeki açıklama şöyle:"31 Ocak 2016 tarihinde Şırnak ili Cizre ilçesinde devam eden operasyonlar esnasında, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce yapılan silahlı saldırı sonucu kahraman bir silah arkadaşımız ve kahraman bir polisimiz ağır şekilde yaralanmışlardır. Yaralılarımız derhal hastaneye sevk edilmiş ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak saat 16.00 sularında her ikisi de şehit olmuştur. Çıkan çatışmada, üç bölücü terör örgütü mensubu terörist, silahları ile birlikte ölü olarak ele geçirilmişlerdir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri ve Emniyet Teşkilatımızın mensuplarına ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır temenni ediyoruz."
YARALILARI ALMA OPERASYONUNDA 5 YARALI...
Şırnak Valiliği ise bugün sabah saatlerinde Cizre İlçesi’nde bir evin bodrum katında bulunduğu söylenen yaralıların alınıp hastaneye götürülmesi için düzenlenen operasyonda 2 asker ile 3 Özel Harekat Polisi yaralandığını açıklamıştı.
Şırnak Valiliği’nden yapılan açıklamada şöyle denilmişti:
"İlimiz Cizre İlçesi’nde bölücü terör örgütü mensuplarının yakalanmasına, açılan çukurların kapatılmasına, patlayıcı tuzaklı barikatların kaldırılmasına ve bölgede bulunduğu iddia edilen yaralıların varsa alınarak hastaneye sevk edilmesine yönelik yapılan operasyon sırasında, 5 güvenlik görevlimiz yaralanmıştır. Güvenlik kuvvetlerimiz bölgedeki çalışmaları büyük bir titizlik ile sürdürmektedir."