Gaziantep Üniversitesi ve Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle yürütülen çalışma kapsamında, GAÜN Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı Türk Halk Oyunları Bölümü öğrencileri tarafından "Masal Atölyesi" oluşturuldu.

Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı Müdürü Yrd. Doç. Dr. Neslihan Ertural'ın koordinatörlüğünde, Bey Mahallesi'nde bulunan Oyun ve Oyuncak Müzesinde hayata geçirilen atölyede, masallar, danslar, tekerlemeler ve oyunlar, okul öncesi dönemi çocuklar için sergileniyor. Etkinliklerde çocuklar müzedeki masal kahramanlarının oyuncaklarını da görebiliyor. Yrd. Doç. Dr. Neslihan Ertural, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile GAÜN Rektörü Prof. Dr. Ali Gür öncülüğünde projeyi sürdürdüklerini belirtti.

ÖĞRENCİLER BİRLEŞTİRİLDİ

Oyunların aynı zamanda 4. sınıf öğrencilerinin bitirme ödevi olduğunu dile getiren Ertural, projeye ilkokul öğrencilerini de dahil ederek, onlara da masallar anlatacaklarını söyledi. Ertural, yöreye ait unsurları özellikle projeye dahil ettiklerini ifade ederek, bu sayede Suriyeli çocukların yöreye ait unsurları da öğrendiklerini kaydetti. AA