Ankara Barosu'ndan ruhsatını alan Güneş, "Yargıtay'ın hakkımızdaki beraat kararını onaylamasıyla tümden açığa çıkmış oldu. Dört yıllık bu sürecin sonunda engel kalmayınca Avukatlık Ruhsatını da aldım. Bu süreçte yanımda olarak bana destek vermiş olan Vatansever ve namuslu dostlarıma şükranlarımı ve saygılarımı sunuyorum" dedi.

Avukatlık ruhsatını Ankara Barosu'ndan alan Güneş, İstanbul Hukuk Fakültesi Kurmay Yarbay iken bitirdiğini emekli olduktan sonra hakkında açılan davanın bitmesini beklediklerini söyledi. Güneş, "2 senedir bunu bekliyordum" diye konuştu.

SINIRLARI BOŞALTMAK İSTEDİLER

Zırhlı Eski Tugay Komutanı Tuğgeneral Kahraman Güneş, 2013 yılında Suriye sınırında askeri yasak bölgede kaçakçılık yaparken yakalanan 2 kişinin aracının lastiklerine ateş edildiği gerekçesiyle dava açıldığını belirterek, "O dönemin FETÖ'cü jandarması, FETÖ'cü savcısı, FETÖ'cü hakimi ve hatta FETÖ'cü gazetecisi "engelli çiftçinin aracına ateş açtılar" dediler. Ahlaksızca başlık attırdılar. Engelli kişinin aracına ateş ettiğimi ileri sürerek şahsımda bütün generalleri ve orduyu töhmet altında bıraktılar. Bu kumpasın amacı Kahraman Güneş değil, Suriye sınırında görev yapan askerlerdi. Onların amacı bizleri yargılayarak sınırları boşaltmaktı. Çünkü sınırların korunması ABD'lilerin işine geliy. FETÖ'cüler bunu yaptıklar, bunlarla uğraştılar. Şimdi tüm yapılanhlar ortaya çıktı. Ama geçmiş zamanda çok şey yaşadık. Ben bunlarla ilgili dosyayı o dönemde Genel Kurmaya, kara Kuvvetleri komutanlığına kadan gönderdim. FETÖ operasyonu dedim. Ama malasef bize sahip çıkmadılar. Çünkü onlar da bizim ekarte edilmemizi istedi" şeklinde konuştu.

İHANET OYUNLARI

Güneş, "Dostları sevindirmek ve ABD güdümlü işbirlikçilerin büyük ihanet oyununda benim payıma düşen sözde "yargılanma" özde "tasfiye" sürecinin sonunda hiç olmazsa "aklandığımı" bildirmek bugün Avukatlık ruhsatımı aldım. Yargıtay'ın hakkımızdaki beraat kararını onaylamasıyla tümden açığa çıkmış oldu. Dört yıllık bu sürecin sonunda engel kalmayınca Avukatlık Ruhsatını da aldım. Bu süreçte yanımda olarak bana destek vermiş olan Vatansever ve namuslu dostlarıma şükranlarımı ve saygılarımı sunuyorum" dedi. LEYLA ÖZEKŞİ POLAT