Hafta sonu yapılacak Muhasebici ve Mali Müşavirler Odası'nın 22. Olağan Kongresinde, Aktif Grup olarak seçimlere girecek olan eski Başkan Mehmet Nabioğlu, mevcut yönetimin eğitim, temsil ve üyelerin menfaati noktasında yetersiz hizmet verdiğini ileri sürerek, ""Başarılı yönetim olsa bu kadar aday enflasyonu olmaz. Üyeler hizmet bekliyor. Hizmetten memnun değiller. Eğitim, üye menfaatleri ve temsil konusunda eksiklik ve aksaklıklar var. Çözüm noktası, çözüm merci olacağız" dedi. Nabioğlu, sözlerine devamla, "Biz göreve gelirsek eğitime, temsile ve üyelerimizin menfaatlerine yine ağırlık vereceğiz. Ayrıca sadece meslek siyaseti yapacağız" şeklinde konuştu.

Aktif Gruptan Demet Canbaz ile birlikte Gazetemizi ziyaret eden Mehmet Nabioğlu, mevcut yönetimin eksik kaldığı hizmetleri anlatırken, seçilmesi halinde yapacaklarını da sıraladı. "3 yıllık dönemde 37 adet eğitim semineri düzenlendi denilerek övünülüyor" diyen Nabioğlu, "2010-2013 döneminde 97 eğitim semineri düzenledik. Bu dönem eğitim dumura uğradı. Eğitim yeterli verilmedi. Yasalar kanunlar sürekli değişiyor. Uyanık olmamız lazım. Onunda yolu eğitimden geçiyor. Ayrıca Sigortayla, bir yılda 35 sohbet toplantısı yaptık, kendileri 3 yılda bir tane yaptılar" dedi.

TÜRMOB BAŞKANI 6 KEZ GELMİŞTİ

Temsilde bu yönetimin sınıfta kaldığını da iddia eden Nabioğlu şunları dile getirdi:"Doğu ve Güneydoğu platformları ile TÜRMOB ile ilişkiler sıfır noktasına geldi. 3 yılda 6 kez genel başkan Gaziantep'e gelmişti. Son üç yılda ise bir kez dahi gelmedi. TÜRMOB'un siyasi duruşunu beğenmiyoruz laflarını 21. Genel kurulda işitmiştik. Olabilir TÜRMOB seçimlerinde istediğiniz gruba oy verir değiştirmeye çalışırsınız. Ancak seçim bitince seçilenlere tavır alma lüksünüz yok. TÜRMOB'un hiçbir yöneticisi geçen 3 yıl içerisinde resmi bir ziyaret için Gaziantep'e gelmedi. Üyelerimizin menfaati için her zaman taleplerimiz oldu ve bu taleplerimizin çoğu yerine getirildi. TÜRMOB ile ilişkilerin kopması belki bize varar vermez ama enim olunki sizin haricinizdeki Gaziantep SMMMO üyesi her arkadaş bundan dolaylı olarak etkilenecektir."

NİSBİ TEMSİLİN AMACI

Nispi temsil sistemiyle seçimlerin kendi odaları dışında hiç bir odada kalmadığını vurgulayan Nabioğlu, "Geçtiğimiz 3 yıllık dönemde nispi temsil sisteminin bir sonucu olarak oda yönetimi ile ilgili kararlar icra kurulu olarak Aksiyon grubu temsilcilerinin istediği doğrultusunda alınmıştır. Aktif Grubu temsilen bizlerde, odamız için doğru olduğuna inandığımız kararlara destek verdik ve bu kararların altınada imzamızı atmışızdır. Ancak olumlu görmediğimiz kararlarda ise hiçbir söz hakkımız olmamış yönetimde çoğunluğu elinde bulunduran grup kendi oyları ile gerekli yönetim kurulu kararının alınmasını veya alınmamasını sağlamıştır. Zaten nispi temsilinde amacı budur. Seçilirsek, seçim sistemi ve bazı antidemokratik maddeleri siyasi vesayetten kurtrarılması öncelikle hedefimiz olacak" diye konuştu.

ANKARA VE GAZİANTEP DESTEK VERMEDİ

'Bir Ses Ver Kampanyası'na Gaziantep ve Ankara dışında tüm odaların destek verdiğini anlatan Nabioğlu, "Genel seçimlerden önce milletvekili seçileceklere içinde bulunduğumuz sorunların çözümü için ülkemizdeki tüm SMMM odalarının imzaladığı Bir Ses Ver kampanyasını yönetimde diğer altı kişinin haberi olmadan sadece yönetim kurulu başkanının 'zamanlaması bana göre manidardır' diyerek imzalamaması büyük bir handikaptı. Oysa bu kampanyada angaryalardan, tahsilat sorunlarından, mücbir sebeplerden, haksız rekabetten ve maliye bakanığının vesayetinden kurtulmamız gerektiği yönündeki bir çok haklı taleplerimiz vardı. Genel milletvekili seçimleri öncesi bu taleplerin siyasilere duyurulması ve onlardan seçim vaadi olarak bu sorunlara çözm bulunması için gerrekli olan sözleri almak bu kampanyanın asıl amacı idi" dedi.

KENDİ EKİBİMİZLE ÇALIŞACAĞIZ DEDİLER

Yönetim kurulu toplantılarına katılmadığı yönündeki eleştirilere de yanıt veren Nabioğlu, "Neden birlikte çalışamadık? Bir muhasip üyeliği teklif edilerek bir ortak çalışmanın temeli atılamaz mıydı? Seçimden hemen sonra Aksiyon Grubuna, birlikte çalışmamız gerektiğini dilekçeyle talep ettik. Ancak 'Biz kendi ekibimizle çalışacağız' diyerek önerimizi reddettiler. Sakın olaki Aksiyon gurubun yöneticileri biz 7 kişi ile değil 4 kişi ile çalıştık bize yardımı olmadılar demesinler. Seçime grup olarak girdiniz. 14 Haziran 2013 tarihinde 699 sayılı evrak numaralı dilekçeyle beraber çalışalım diye verdiğimiz dilekçeyle çalışma isteğimizi neden reddettiniz?" dedi.

İNTERNET SİTESİNE BAKIN

Odada 5 yıl başkanlık, 8 yıl başkan yardımcılığı, 3 yılda bu son dönemde koordinatör üyeliği yaptığını hatırlatan Nabioğlu, internet sitesinde bir tek resminin olmadığına dikkat çekti. Nabioğlu, Bağdınlı, Uslu, Bayram, İşçi, Çalışkan gibi yıllardır emek eren çalışanlarımzı işten çıkartılmasını eleştirdi.

KADROM SİYASETTEN UZAK

Kanun teklifi verilmesini de eleştiren Nabioğlu, "Kanun teklifi sadece milletvekilleri tarafından verilir. Siyaset yapmak isteyen gitsin siyasetini siyasi partilerde yapsın. Buna kimsenin itirazı yok. Ama benim odama siyaseti sokmak isterlerse o zaman karşılarında her kim olursa olsun beni bulacaktır" dedi. Kadrosu için 'tecrübe ile gençliğin sentezi' diyen Nabioğlu, "Her kesime hitap eden, değişime hızlı bir şekilde ayak uyduran, temsil kabiliyeti yüksek arkadaşlarımız. Aday kadromuzun tamamı siyasetten uzaklar. Sadece meslek siyaseti yapacağız" dedi. Meral KINACILAR