Mali Müşavirler Muhasebeciler Birliği Derneği Gaziantep Şubesi Kadın Komisyonu Başkanı Ayten Topalkaya, kadınların siyasette etkin olması gerektiğini ve Bingöl'de yaşanan olaya tepkili olduklarını söyledi. Topalkaya, Bingöl’den belediye meclisine birinci sıradan giren Nurten Ertuğrul’un belediye başkanı tarafından dinen ve örfen başkan vekilliği verilemeyeceğini ifade etmesini kınadı.

Mali müşavir Nurten Ertuğrul’un 30 Mart 2014 tarihinde yapılan yerel seçimlerde Bingöl’den AK Partiden 1. Sıradan Belediye Meclis üyeliğine seçildiği, Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi’nin görevlendirme sırasında ‘’Başkan vekilliği ve yardımcılığı için dini ve örfi nedenlerden dolayı kadınlara görev vermeyeceğini ifade etmesine Mali Müşavirler muhasebeciler Birliği derneği kadın komisyonu üyeleri ile Başkan Ayten Topalkara tepki gösterdi.

MECLİS ÜYELİĞİNDEN İSTİFA ETTİ

Topalkara “ Bu olay üzerine Meslektaşımız Nurten Ertuğrul meclis üyeliğinden istifa etmiştir. Bizler kadın komisyonu olarak kadını toplumsal yaşamda erkek egemenliğinin devamı için sadece lojistik destek olarak gören, karar mekanizmalarının dışına itmek isteyen bu anlayışı reddederek istifa eden Nurten Ertuğrul’u desteklediğimizi ve yanında olduğumuzu belirtmek istiyoruz. Cumhuriyetin kadınlara vermiş olduğu Anayasal hakkı olan Seçme ve Seçilme Hakkını kullanarak özveri ile çalışan, meslektaşımız Sayın Ertuğrul’un emeğinin sonucunda karar mekanizmalarında bulunmak en tabi isteği ve de hakkıdır. Kadınlara yüklenmek istenen geri toplumsal rolleri ifade eden bu yaklaşımı doğru bulmadığımız gibi dini veya örfü bu anlayışa kılıf yapmak isteyen zihniyeti kabul etmediğimizi belirtmek istiyoruz. Biz kadınların, siyasi, ekonomik ve sosyal alandaki haklarımıza daha çok sahip çıkmamız gerektiğini düşünüyor ve sahip olduğumuz haklarımızı korumak için hep birlikte mücadeleye davet ediyoruz” dedi. BÜLTEN