Gaziantep Teknopark Genel Müdürü Deniz Vuruşkan, Geleceğin Üretken Kadınları Derneği Başkanı Aliye Arzu Yılmazkaya ve Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Salahattin Kaplan ve yeni Yönetim Kurul üyeleri Sanayi Odası Başkanı Adil Konukoğlu'nu ziyaret etti. Konukoğlu, teknoparklarının önemini anlattırken, kadınlara daha fazla yer açılması gerektiğini söyledi. Halı konusunda iddia olduklarını belirten Konukoğlu, Gaziantep halı sektörünün uluslar arası pazarlarda büyük güce sahip olduğuna vurgu yaptı.

İLK ZİYARET TEKNOPARK'TAN

Gaziantep Teknopark Genel Müdürü Deniz Vuruşkan beraberinde uzmanlarla birlikte Konukoğlu ile görüştü. Avrupa Birliği projelerinden bahseden Vuruşkan, Teknopark olarak ciddi aktiviteler yaparak hem Sanayi Odası üyelerine hem de Teknopark bünyesindeki firmalara faydalı olmak, Gaziantep ve bölgesel kalkınmayı güçlendirmek istediklerini söyledi. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın da ortaklarından olduğu, bölgedeki KOBİ’lere yönelik bir proje yürüttüklerini bildiren Vuruşkan, bu projede Sanayi Odası ile işbirliği yapmayı amaçladıklarını belirtti. GSO Başkanı Adil Konukoğlu da Teknoparkların daha aktif ve her zaman yeniliğe açık olması, ayrıca organize sanayi bölgeleri içinde faaliyet göstermesi gerektiğin işaret etti.

FARKLILIKLARA İMZA ATTIK

Gaziantep’in 2023 yılında 30 milyar dolarlık ihracat hedefine ulaşmasının, Ar-Ge çalışmasıyla farklılıklara imza atarak ve yüksek katma değerli üretim ve ihracatla mümkün olacağını vurgulayan Konukoğlu, “Şu andaki üretimi yukarı çıkarmalıyız. Bunun yolu Teknoparklardan, yenilikten, teknoloji üretmekten geçiyor. Bunun için de Ar-Ge departmanları güçlü olmalıdır. Sıçrama tahtası olarak kullanmak için Teknoparkları istiyoruz” dedi.

YILMAZKAYA VE EKİBİ ZİYARET ETTİ

Geleceğin Üretken Kadınları Derneği Başkanı Aliye Arzu Yılmazkaya, Başkan Yardımcısı Seval Uyanık ve Yönetim Kurulu Üyeleri de GSO’yu ziyaret etti. İş hayatında kadın varlığını güçlendirmek, kendi ayakları üzerinde durmasını sağlamak, lider kadınlar yaratmak, ülke ekonomisine katkıda bulunarak çalışan kadınların sesini duyurmak üzere kurulduklarını anlatan Başkan Yılmazkaya, son yıllarda girişimci kadınların sayısının arttığına dikkati çekti.

DESTEK İSTEDİ

Haziran ayında Gaziantep KOSGEB desteğiyle Haziran ayında 25 girişimci kadına ‘uygulamalı girişimcilik eğitimi’ düzenleyeceklerini belirten Yılmazkaya, GÜKAD’ın faaliyetlerine GSO’dan destek istedi. Dernek üyelerini tebrik eden ve girişimci kadınların her zaman yanında olduklarını ifade eden GSO Başkanı Konukoğlu, “Sizin önünüzdeki çakıl taşlarını temizlemek için elimizden geleni yaparız, yeter ki siz ne istediğiniz net olarak bizlere söyleyin” diyerek her zaman destek vereceklerini vurguladı.

YANINIZDAYIZ

GÜKAD yönetiminde yer alan kadınların çalışma hayatının içinde olduğuna işaret eden Konukoğlu, “Oda yönetimlerinde ve meclislerinde bulunmaktan çekinmeyin. Biz, gençlerin ve kadınların daha fazla yer almasını istiyoruz. GSO seçimlerinde 3 kadın sanayicimiz ilk kez Meclis Üyesi olurken, birisi de Yönetim Kurulu Üyemiz oldu. Faklılık yaratarak, şehrimizi ve ülkemizi geleceğe taşıyabiliriz. Sizleri tebrik ederim” diye konuştu.

KAPLAN YENİ YÖNETİMİYLE GİTTİ

Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Salahattin Kaplan ve yeni Yönetim Kurul Üyeleri de GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu’na nezaket ziyaretinde bulundu. Başkanlığa yeniden seçilen Kaplan ve Yönetim Kurulu Üyelerini kutlayan Konukoğlu, Gaziantep halı sektörünün uluslar arası pazarlarda büyük güce sahip olduğuna vurgu yaparak, birliğin yeni dönemde yapacağı çalışmalar ve projelerle sektörü daha ileriye taşıyacağına inandığını belirtti. Bu arada, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyeleri Şahin Bilgin ve Tahir Argüç de Sanayi Odası’na gelerek, Başkan Konukoğlu ile bir süre görüştü. LEYLA ÖZEKŞİ POLAT