. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle başarılı olmak isteyen kadınlara tavsiyelerde bulunan Ateks Yönetim Kurulu Başkanı Ayşe Tohumcu, 'Kendinize güvenin, kararlı olun ve asla pes etmeyin" mesajı verdi.

PAYLAŞMAYA HAZIRIM

Kendi işini kurduğu ilk yıllarda kadınlardan hiç destek göremediğini belirten Ateks Yönetim Kurulu Başkanı Ayşe Tohumcu, tecrübelerini kadın girişimcilerle paylaşmaya her zaman hazır olduğunu söyledi. Girişimcilik konusunda kadınların birbirine daha fazla destek olması gerektiğini belirten Tohumcu, "Benim gönlümde hep kadınların birbirine destek olması var. Kadın kadını parlatmalı" dedi.

İĞNE UZMANI

Emek ve azmiyle kendi işini kuran ve erkek egemen bir sektörde aranan isim haline gelen Ayşe Tohumcu hali hazırda halı makineleri ve yuvarlak makine iğne ve platinlerinin satışlarını ve bunların yanı sıra streç film üretimi yapıyor. Gaziantep Ticaret Odası Meclis Üyesi olan ve TOBB Gaziantep Kadın Girişimciler Kurulu'nun kurucuları arasında yer alan Ayşe Tohumcu iş dünyasında ise makine iğneleri konusundaki uzmanlığından dolayı 'İğneci Ayşe' olarak tanınıyor.

KAPILARINIZI AÇIN

İş hayatına atılmak isteyen kadınlara tavsiyelerde bulunan Tohumcu, "Kadınların da iş hayatında yer almasını çok isterim. Eğer kendileri inanır ise her işi başarabileceklerini, bir erkekten geri olmadıklarını, onlarla eşit olduklarını çok iyi bilmeleri gerekiyor. Hiçbir zaman yılmasınlar. İnişler, çıkışlar olabilir. Bu iş hayatında olabilir, aile hayatında da olabilir, her şeyde olabilir. Pes etmemek sihirli kelime. Yaşanılan her sıkıntının ardından ümitsizliğe kapılmadan yeni günün pozitifliğini üzerimize çekmemiz gerekiyor ki yaşanabilecek pozitifliklere kapılarımızı ardına kadar açabilelim" şeklinde konuştu. DHA