İçişleri Bakanlığı ve Birleşmiş Milletler işbirliğiyle yürütülen 'Kadın Dostu Kentler' projesi kapsamında, Gaziantep'te, 'Siyasette Kadın' konulu panel düzenlendi. Gaziantep Vali Yardımcısı Nursal Çakıroğlu, kadınların bir çanta, bir çizmeyi ne kadar istiyorsa siyasete girmek için de o kadar istekli olması gerektiğini söyledi.

Kadın Merkezi Vakfı ve Gaziantep İl Genel Meclisi Kadın Hakları ve Eşitlik Komisyonu tarafından yürütülen 'Kadınlar Siyasete Hazırlanıyor' projesi kapsamında Büyükşehir Belediyesi Onat Kutlar Tiyatro salonunda 'Siyasette Kadın' paneli düzenlendi. Panele; Vali Yardımcısı Nursal Çakıroğlu, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın ile çok sayıda kadın katıldı. CHP İzmir Milletvekili Hülya Güven ve AK Parti eski Gaziantep Milletvekili Özlem Müftüoğlu'nun konuşmacı olarak katıldığı panelde, kadınların siyasete atılmada yaşadığı zorluklar ve bu zorlukların üstesinden gelme yolları anlatıldı.

NÜFUSUN YARISI KADINLARDAN OLUŞUYOR

Panelin açılışında konuşan Vali Yardımcısı Nursal Çakıroğlu, Türkiye nüfusunun yarısını kadınların oluşturduğunu hatırlatarak kadınların her alanda erkekler kadar etkin olması gerektiğini ifade etti. Kadınların istekli ve mücadeleci olmasını isteyen Çakıroğlu, "Karikatürize etmem gerekirse; bir çantayı, bir çizmeyi ne kadar istiyor ve onu almak için ne kadar mücadele ediyorsanız, siyasete girmek için de o kadar mücadele edin" dedi.

SİYASETE GİRME ORANI DÜŞÜK

Kadın Merkezi Vakfı Gaziantep Şube Temsilcisi Aynur Yıldıran ise Türkiye'de kadınların siyasete girme oranın çok düşük olduğundan bahsetti. Panelistlerden AK Parti eski milletvekili Özlem Müftüoğlu, siyasete girdiği dönemde birçok zorluk yaşadığını fakat vazgeçmeyerek üstesinden geldiğini anlattı. CHP İzmir Milletvekili Hülya Güven ise kadınların önlerinin açılması için toplumdaki kadın ön yargısının değişmesi gerektiğini, bunun da eğitimle mümkün olacağını dile getirdi.

DHA