Geleceğin Üretken Kadınları Derneği Başkanı Arzu Yılmazkaya, KOSGEB Desteği ile Gaziantep'te 25 girişimci kadına uygulama girişimcilik eğitimi düzenleyeceklerini söyledi.

Gazetemizi Derneğin Yönetim kurulu üyesi Nihal Sabak ile ziyaret eden Yılmazkaya, derneklerinin öncelikli amacının üretken kadınların dayanışmalarını sağlayarak istihdamda kadının varlığını güçlendirmek olduğunu söyledi. Kadınların iş hayatında varlıklarını güçlendirmeyi hedeflediklerini belirten Yılmazkaya, "Lider kadınlar yaratmak, çalışan kadınların toplum üzerinde etkili olmasını sağlamak, ülke ekonomisine katkıda bulunarak çalışan kadınların tüm yurda ve dünyaya sesini duyurmak amacıyla kurulan Geleceğin Üretken Kadınları Derneği, Girişimci Kadınlarımızın Sayısını artırma yönünde etkin çalışmalarına başladı" dedi.

9 GÜNLÜK EĞİTİM

Yılmazkaya 9 günlük eğitim konusunda da bilgi vererek, "KOSGEB işbirliğiyle kendi işyerini kurmak isteyen 25 Girişimci Kadınımız için Gaziantep’te Uygulamalı Girişimcilik Eğitimini Haziran'da verilecke. 9 gün sürecek ve 70 saatlik Girişimcilik Eğitimi için Gaziantep Sanayi Odası tarafından yer tanzim edimdi. Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi ile İşini kurmaya bir adım daha yakın olacak Girişimci GÜKAD Kadınlarımız, Kosgeb tarafından 30 bin 000 Hibe , 70 bin 000 % 0 faizli iki yıl sonra ödeme Kredi imkanı ile desteklenecekler. Başvurular 26.05.2014 tarihi mesai bitimine kadar GÜKAD Derneğine Şahsen Başvuru yapılacak" diye konuştu.

LEYLA ÖZEKŞİ POLAT