Dernek binası toplantı salonunda yapılan kongrede Yönetim Kurulu, Denetim Kurulu ve Üst kurulu üyeleri seçildi. Kongrede, Ayşe Zuhal Tan Başkanlığı'ndaki kongrede Şube Sekreterliğine Songül Eroğlu, Şube Saymanlığına Pınar Sarıgül seçildiler. Yönetime ise, Ayşe Bakışgan, Fatma Akın, Gülden Solmaz, Gönül Ercan girdi.

Konuşmasında kadına yönelik baskılara da değinen Tan, toplumsal hayatta kadının önemine vurgu yaptı. Tan konuşmasını şöyle sürdürdü: “Neden kadın örgütü? Sosyolojik olarak toplumların kadınlar üzerinden değiştirilebileceği bilimsel bir gerçektir. Atatürk bu gerçeği o zamandan görerek kadını yüceltmiştir. Kadın çekip çevirendir, yapıp çatan çocuğu yetiştirendir. Soyguncu talancı yönetimler kadının toplumu şekillendirmedeki rolünü çok iyi bilirler. Özellikle din yoluyla kadını boyun eğen çalışmayıp koca eline bakan bir insan yapmayı hedeflerler" dedi.

ORDUYA SAHİP ÇIKMALIYIZ

Tan, devamla "Ordumuza sahip çıkmalıyız. Bağımsızlığımız yoksa onurumuz da namusumuz da yok demektir. Bunu Irak’ta da Suriye’de de gördük. Bağımsızlığımızı kaybedersek önce kadınlar ve çocuklar ayakaltında kalır. Suriye’de yaşananlar bunu gözler önüne serdi. Botlarla yüzlerce insan denizlerde boğuldular. Ordu bizim namusumuzdur güvencemizdir. İşte biz kadınlara büyük işler düşüyor biz başlatacağız bu tehlikelere karşı direnişi, hepinizi bu mücadelede birlikte çalışmaya çağırıyoruz.” HABER MERKEZİ