Av. Hale Kasapoğlu Ak Parti'den aday adaylığı başvurusunda bulundu. Kasapoğlu, neden adayı adayı olduğu yönündeki bir soruya, "Aday adayı olmama temel etkenlerden biri geçtiğimiz günlerde yaşamış olduğumuz Özgecan olayıdır. Gencecik yaşında bir vahşete kurban giden kardeşimizin yaşamış olduğu dram, bir kez daha göstermiştirki artık kadınlar siyasette ve mecliste daha yüksek oranlarda temsil edilmeliler" dedi.

Türkiye'nin yeni bir döneme doğru hızla gittiğini, yeni anayasadan bahsettiğimizi, 2023 vizyonunu konuştuğumuzu, başkanlık sisteminden, çözüm sürecinden bahsettiğimizi belirten Hale Kasapoğlu, "Yaşanacak olan tüm süreçlerde hukukçu kimliğimle katkıda bulunmak ve tabiki Gazi şehrimize hizmet etmek gayesiyle aday adayı oldum. Aday adayı olmama temel etkenlerden biri de geçtiğimiz günlerde yaşamış olduğumuz Özgecan olayıdır. Gencecik yaşında bir vahşete kurban giden kardeşimizin yaşamış olduğu dram bir kez daha göstermiştirki artık kadınlar siyasette ve mecliste daha yüksek oranlarda temsil edilmeliler" diye konuştu.

Ayrıca siyasete yakın isimim diyen Kasapoğlu, "Babam, Mehmet Büyüknacar Gaziantep siyasetinde uzun yıllar etkin bir rol oynamıştır. Keza eşim avukat Mutlu Kasapoğlu il başkan yardımcılığı görevini sürdürmüştür" dedi. Meral KINACILAR