Geleceğin Üretken Kadınları Derneği (GÜKAD) Yönetim Kurulu ve Üyeleri, Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Eyüp Bartık’ı ziyaret etti. Bartık’a GÜKAD hakkında bilgi veren Dernek Başkanı Arzu Yılmazkaya, kadınların iş Dünyasında daha fazla yer alması gerektiğini ifade etti.

Geleceğin Üretken Kadınları Derneği (GÜKAD) Başkanı Arzu Yılmazkaya, kadınlara pozitif ayrımcılık tanınması gerektiğini kaydederken, Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Eyüp Bartık ise; kadınları her zaman desteklemeye hazır olduklarını belirtti.

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Başkanı Eyüp Bartık’tan kadınlar adına bazı talepte de bulunan Yılmazkaya, ”Şuna inanıyoruz ki; vereceğiniz destekler, kadınların iş hayatındaki motivasyonunu arttıracaktır” dedi.

YILMAZKAYA: ”KADINLARA

POZİTİF AYRIMCILIK YAPILMALI”

Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Eyüp Bartık’a kadınlara pozitif ayrımcılık yapılması gerektiğini söyleyen Geleceğin Üretken Kadınları Derneği (GÜKAD) Başkanı Arzu Yılmazkaya, kadınlar adına bazı taleplerde bulunarak;”Biz, Geleceğin Üretken Kadınları Derneği(GÜKAD)’ni kurarken ‘Kadın’ ,’Gelecek’ ve ’Üretkenlik’ dedik. İşini kurmak ve işini ilerletmek isteyen bayanlar, bizim hedef kitlemizdir. Şu anda 120 üyemiz var. Üyelerimizin yüzde 80’i çalışan ve para kazanan bayanlardan oluşuyor. Dernek olarak, Ticaret Odası’na üye olunurken alınan ücretlerde ,bayanlara indirim uygulanmasını istiyoruz. Ticaret Odası Meclisi’nde kadın sayısının arttırılmasını istiyoruz,Ticaret Odası’na kayıtlı bayanlara yurtiçi ve yurt dışı fuarlarda maddi ve manevi destek verilmesini istiyoruz. Biz, kadınlara pozitif ayrımcılık yapılması gerektiğini düşünüyoruz. Şuna inanıyoruz ki ; bu destekler, kadınların iş hayatındaki motivasyonunu ve ilerlemesini arttıracaktır” dedi.

BARTIK: ” KADINLARI HER ZAMAN DESTEKLEMEYE HAZIRIZ”

Ziyaretten memnuniyet duyan Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Başkanı Eyüp Bartık ise; kadınları her zaman desteklemeye hazır olduğumuzu belirterek, ”Biz her yaptığımız konuşmada, ’Türkiye bir büyüme hedefi koyduysa, kadınların iş Dünyasında aktif olarak bulunmaları gerekir’ diyoruz. Kadınların iş Dünyasında daha fazla yer alması, Türkiye’nin olmazsa olmazıdır.

Türkiye nüfusunun yüzde 50’sini kadınlar oluşturuyor. Kadınların iş hayatındaki oranı ise; yüzde 20’dir. Bizler, önümüzdeki 10 yılda iş hayatında yer almayan yüzde 30 kadın potansiyelini de iş Dünyasına katabilirsek, ekstra büyüme sağlamış oluruz. Biz, Ticaret Odası olduğumuz için, olaya ticari açıdan bakıyor ve bunu her platformda dile getiriyoruz.

Ben, böyle bir derneği kurduğunuz için sizleri tebrik ediyor ve kadınları her zaman desteklemeye hazır olduğumuzu belirtmek istiyorum” ifadelerini kullandı.

Haber Merkezi