Gaziantep’in en tecrübeli siyasetçisi Ak Parti Gaziantep eski il başkanı Ökkeş Eruslu, milletvekili adaylarının açıklanmasından sonra görüşlerini gazetemize açıkladı. Eruslu, bu kez muhalefetin adaylarının güçlü olduğunu, HDP’nin barajı geçmesi halinde oyların AK Parti’den gideceğini söyledi.

Eruslu, Ak Parti’de Mehmet Şimşek, Genel başkan yardımcısı Abdulhamit Gül gibi güçlü isimlerin yanında hesapta olmayan isimlerin de olduğunu belirtirken, muhalefetin listesinde de güçlü isimler olduğunu söyledi. Eruslu, “Diğer partilerde güçlü adaylar var. En zor zamanlarında CHP 2, MHP 1 çıkardı. Şimdi adaylar daha güçlü. CHP’de eski iki il başkanı var. MHP’de yine güçlü isimler var. HDP’de Celal Doğan gibi güçlü bir isim var. Antep’te muhalefetin adayları da güçlü. İyi bir çalışma yapmışlar” dedi.

KADINLAR HESAPTA YOKTU

Ak Parti’nin listesini değerlendiren Ökkeş Eruslu, “Fena değil, beğendim hayırlı uğurlu olsun, herkesin bir hesabı kitabı var, ama muhalefetin listesi de güçlü. Bizde Mehmet Şimşek güçlü bir aday. Genel başkan yardımcısı Abdulhamit Gül güçlü bir isim. Kadınlar hesapta yoktu. Canan Candemir Çelik, esas Anteplidir. Benim ilk dönemimde kadın kollarında çalıştı. Mecliste bundan önce divan katipliği yaptı. Bursa’dan iki dönem milletvekili oldu. Kocası Harun Çelik il gençlik kolları başkanlığı yaptı. Memur olduğu için Gaziantep’ten ayrıldı. Şimdi de Cumhurbaşkanı danışmanı. Serpik Kavrak’ı tanımıyorum. Kadıköy’de kadın kolları başkanlığı yapmış, Antepliymiş” diye konuştu.

BİR DÖNEM DİNLENİR YENİDEN GELİRSİN

Derya Bakbak’ın listeye girememesini değerlendiren Ökkeş Eruslu, “Böyle olur. Bir dönem dinlenir, yeniden gelirsin. Ben 40 senelik siyasetçiyim. Siyaset bu. Bazen zaman ister. Kısmet, çare yok” dedi.

UZER GARANTİ GİBİ GÖRÜNÜYORDU

Halil Mazıcıoğlu ve eski il başkanı Ahmet Uzer’in listeye girememesiyle ilgili ise Eruslu, “Ahmet Uzer garanti gibi görünüyordu. Ama derinliğini bilmiyoruz” dedi.

EN AZ 10 OLMALI

Ak Parti’nin bu listeyle Gaziantep’te kaç çıkarabileceğini sorduğumuz Eruslu, “Gaziantep’te hep oylarımızı yükselterek gittik. Yüzde 40’dan başladık, 59, 61 küsurları bulduk. Kısmet neyse o olur.

Yerel yönetimlerde adaylar önemlidir. İktidar partisi, kitle partisi. Aday da önemlidir ancak yerel seçimlerde aday daha ön plana çıkar. Kitle partilerinde, iktidar partilerinde aday ikinci sıradadır. Fakat ‘Ne koyarsam seçilir’ böyle bir şey de yok tabi. Allah bilir şartlar ne gösterir bilinmez. Ama en az 10 olmalı. Temenni ediyorum, inşallah çıkar.. Ümitsiz değilim” dedi.

HDP BARAJI AŞARSA, BU OYLAR AK PARTİ’DEN GİDER

Muhalefet partilerinin listelerini nasıl bulduğunu sorduğumuz Eruslu, güçlü bulduğunun altını çizerek şunları söyledi:”Diğer partilerde güçlü adaylar var. En zor zamanlarında Gaziantep’te CHP 2, MHP 1 çıkardı. Şimdi adaylar daha güçlü. CHP’de eski iki il başkanı var. MHP’de yine güçlü isimler var. HDP’de Celal Doğan gibi güçlü bir isim var. Bu dönem Antep’te muhalefetin adayları da güçlü. İyi bir çalışma yapmışlar. HDP Türkiye genelinde barajı aşarsa bu nereden gidecek, tabi Ak Parti’den gidecek.” Meral KINACILAR