Bu sezon yükseldiği kadınlar 2. Futbol liginde mücadele edecek olan ALGspor A grubunda yer alırken, Gazikent ise B grubunda şehrimizi temsil edecek.

2017-2018 sezonu Kadınlar 1. Ligi ve 2. Ligi’nin fikstürleri Orhan Saka Amatör Evi'nde gerçekleştirilen kura çekimi sonucu belli oldu. Kura çekimine katılan TFF İcra Kurulu Üyesi, Amatör Kurul Başkanı ve TASKK Genel Başkanı Ali Düşmez, kadın futboluna Türkiye Futbol Federasyonu olarak büyük önem verdiklerini ve kadın futbolunun gelişimi için yoğun bir şekilde çalıştıklarını söyledi. Tüm takımlara 2017-2018 sezonu için başarılar dileyen Ali Düşmez, yakın gelecekte bu alanda gelişim amaçlı yeniliklere imza atacaklarını belirtti.

2017-2018 sezonunda Kadınlar 1. Ligi 12 Kasım'da başlayacak. Kadınlar 2. Ligi'nin başlangıç tarihi önümüzdeki günlerde duyurulacak.

Yapılan kura çekiminin ardından ALGspor’un A grubunda ki rakipleri Ovacık Gençlikspor, Sivas Gazi Lisesi, Hakkarigücü, Van Büyükşehir Belediyesi, Kosaeli Harb İş, Konya İdmanyurdu ve Adana İdmanyurdu takımları oldu. B grubunda yer alan Gazikent ise Alpler Gençlikspor, Maraşgücü, Nusaybin Gençlikspor, Amasya Eğitimspor, Akdeniz Nurçelikspor, Fomget Gençlikspor ve Osmaniye Demirspor.

Sezonun ilk haftasında ALGspor deplasmanda Adana İdmanyurdu ile oynarken, Gazikent yine deplasmanda Osmaniye Demirspor ile mücadele edecek.

MUHARREM TÜRKOĞLU